ΒΑΣΕΙΣ 2020 : Οι εκπαιδευτικοί, από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι η μείωση της ύλης σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους υποψηφίους προκειμένου να πετύχουν καλύτερες βαθμολογίες φέτος.

Η πρώτη εκτίμηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», από τα αποτελέσματα που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο, δείχνει ότι φέτος η πορεία των Βάσεων θα είναι πτωτική σε όλες τις σχολές του 1ου, του 2ου και του 3ου επιστημονικού πεδίου, ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο φαίνεται ότι αναλογα με τη σχολή θα υπάρχουν αυξομειώσεις στην πορεία των μορίων – αλλά και εδώ η γενική πορεία θα είναι πτωτική.

Η πτώση των μορίων αφορά και όλες τις υψηλόβαθμες σχολές των πεδίων ιατρικές, νομικές, οικονομικές, αλλά κυρίως αυτές οι οποίες βρίσκονται στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

Κατά τα λοιπά, οι 94.918 υποψήφιοι που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις «πάτωσαν» στα περισσότερα μαθήματα, ενώ στα Μαθηματικά η πανωλεθρία επαναλήφθηκε, αφού το 58,84% έγραψε βαθμούς κάτω της βάσης.

Επικουρικές συντάξεις ΙΚΑ ΟΓΑ ΕΦΚΑ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Και στην Ισταρία η εικόνα δεν είναι καλύτερη, καθώς οι μισοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση (50,8%). Εξαιρετικά χαμπλές είναι οι επιδόσεις τόσο στη Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) όσο και στην Πλήροφορική, όπου το 44,75% επίσης έγραψε κάτω από τη βάση.

Εξαιρετικά υψηλό είναι φέτος το ποσοστό των αναβαθμολογήσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, καθώς έφτασε στο 17,17%, γεγονός που φανερώνει την αποτυχία της συνεξέτασης για πρώτη φορά των μαθημάτων αυτών (Νεοελληνική Γλώσσα με Λογοτεχνία).

Σχετικά καλύτερες εμφανίζονται οι επιδόσεις των υποψηφίων μόνο σε Κοινωνιολογία, Βιολογία, Οικονομία και Νεοελληνική Γλώσσα.

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.