«Είναι πλέον σαφές ότι στο σχέδιο του προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς για το μέλλον του Μαυροβουνίου, δεν έχουν θέση οι Ορθόδοξοι Σέρβοι».

«Το σχέδιο είναι να μη υπάρχει εκεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, και ο τελικός σκοπός να μη υπάρχει ορθόδοξος λαός και Ορθοδοξία».

«Αυτό δεν γινόταν ούτε στην Οθωμανική περίοδο, ούτε στην περίοδο κομμουνισμού, οι οποίοι είχαν περισσότερη κατανόηση προς την εκκλησία».

«Σεβόμαστε το Μαυροβούνιο ως κράτος», λέει ο Πατριάρχης. «Δυστυχώς, η ύπαρξη του σερβικού λαού στο Μαυροβούνιο δεν έγινε αποδεκτή και με πόνο στην ψυχή μου, καλώ τον Τζουκάνοβιτς να σκεφτεί τι κάνει».

«Απειλούν τον λαό μας. Δεν πρέπει υπάρξουν νέες καταιγίδες και διώξεις του σερβικού πληθυσμού στα Βαλκάνια».

«Για εμάς, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η πολιτική παρεμβαίνει στην οργάνωση της εκκλησίας, ακόμη και στην ίδρυση μιας νέας εκκλησίας».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΤΣΙΤΣ

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας. Δεν θα σας θέσουμε σε κίνδυνο με κανέναν τρόπο»

«Τον επόμενο χρόνο, θα προσπαθήσουν να μειώσουν τον αριθμό των Σέρβων στο Μαυροβούνιο. Το 2021 είναι το έτος της απογραφής, στο οποίο πολλοί θα προσπαθήσουν να «μειώσουν».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.