Όπως μας πληροφορεί ο Ιερός Ναός:

Για ακόμη μία χρονιά το Βελεστίνο θα υποδεχτεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος εν Ευβοία. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 18.30, ενώ στις 19.00 θα τελεστεί Ιερά Παράκληση μετά τον Εσπερινό.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το πρωί θα ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10.30 θα ακολουθήσει η αρτοκλασία.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου: Το Βελεστίνο υποδέχεται την Κάρα του Οσίου Δαυίδ

Ο Όσιος Δαβίδ καταγόταν από το χωριό Γαρδινίτζα, που βρισκόταν κοντά στο Ταλάντιο, τόπος παραθαλάσσιος απέναντι από την Εύβοια. Έζησε όταν Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης ήταν ο Ιερεμίας, περί το 1519 μ.Χ. Τον πατέρα του έλεγαν Χριστόδουλο και ήταν ιερέας, τη δε μητέρα του Θεοδώρα.

Ο όσιος Δαβίδ είχε άλλον έναν αδελφό και δύο αδελφές. Από μικρός ο Όσιος έδειξε εξαίσια μορφή και έμαθε άριστα τα Ιερά γράμματα. Σε ηλικία 15 ετών υποτάχθηκε σ’ έναν άγιο γέροντα, τον Ακάκιο, που τον εκπαίδευσε στις αρετές της μοναχικής πολιτείας και από τότε ο όσιος Δαβίδ κάνει μια φοβερή, σύμφωνα με τον βιογράφο του, πνευματική πορεία, διδάσκοντας την έμπρακτη αρετή και κάνοντας διάφορα θαύματα.

Προείδε τον θάνατο του και απεβίωσε ειρηνικά και με μεγάλη αγιότητα την 1η Νοεμβρίου.

Βιογραφία του συνέγραψε ο μαθητής του Χριστόφορος μοναχός και Ακολουθία του ο επίσκοπος Ταλαντίου Νεόφυτος από την Αθήνα. Μονή του Όσιου Δαβίδ υπάρχει στην Εύβοια.

 

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.