Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, προγραμματίζεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς της τελευταίας «φουρνιάς» υποψηφίων, από την Κεντρική Μακεδονία, που πήραν την έγκριση για ένταξη στο υπομέτρο 6.1, του ΠΑΑ 2014-20, που αφορά στην εγκατάσταση νέων γεωργών.

Εν τω μεταξύ, με σχετική απόφαση, όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τροποποιήθηκε η τελευταία απόφαση ένταξης πράξεων στο υπομέτρο 6.1, καθώς αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ορισμένοι από τους δικαιούχους υπέβαλαν οικειοθελώς αίτημα απένταξής τους από το πρόγραμμα.

Ο λόγος, όπως μας εξήγησε ο κ. Κεφαλάς, είναι ότι εκτίμησαν πως δεν μπορούν να εμφανίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα 12.000 ευρώ τυπική απόδοση (κύκλο εργασιών) ανά έτος, οπότε πριν την καταβολή της πρώτης δόσης της ενίσχυσης, αποχώρησαν από το πρόγραμμα.

Με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει γίνει η ανάληψη της πίστωσης, για να μη χαθούν αυτά τα χρήματα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και προχώρησαν στην τροποποίηση της απόφασης, τοποθετώντας κάποιους άλλους επιλαχόντες στο κενό που άφησαν οι αποχωρήσαντες.

Συνολικά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία είναι πέντε (5) περιπτώσεις, οι οποίες χρειάστηκε να γίνει αντικατάσταση επιτυχόντων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πλέον, όσοι υποψήφιοι νέοι γεωργοί από την Κεντρική Μακεδονία συγκεντρώνουν έως 68,52 μόρια -έναντι 68,60 πριν την τροποποίηση- να αποκτούν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα. Το ποσό παραμένει στο ίδιο επίπεδο για την Περιφέρεια στα 85,4 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε 2.343 επιτυχόντες, καθώς σε πρώτη φάση είχαν εγκριθεί 1.501 υποψήφιοι, στους οποίους ήδη έχουν πιστωθεί περί τα 35 εκατ. ευρώ, από την προκαταβολή του 70% της πρώτης δόσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.