Το Today's Doodle, εικονογραφημένο από τον Ινδονηδό καλλιτέχνη Ayang Cempaka, γιορτάζει τα 112α γενέθλια του Ινδονησίου συγγραφέα Sariamin Ismail, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως η πρώτη γυναίκα στο έθνος που εξέδωσε μυθιστόρημα.

Σαν σήμερα το 1909, ο Σαριάμιν Ισμαήλ γεννήθηκε στο Ταλού, στη Δυτική Σουμάτρα, στις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες (σημερινή Ινδονησία). Άρχισε να εξερευνά τον κόσμο της ποίησης σε ηλικία 10 ετών και μέχρι τα 16, τα γραπτά της δημοσιεύτηκαν σε πολλές τοπικές εφημερίδες. Ο Ισμαήλ έγινε δάσκαλος μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο και εργάστηκε σε διάφορες πόλεις στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας ενώ συνέχισε να γράφει τις επόμενες δεκαετίες. Ο Ισμαήλ ήταν ενεργός συγγραφέας σε μια εποχή που οι γυναικείες φωνές λογοκρίνονταν και χρησιμοποιούσαν πολλά ψευδώνυμα για να αποφύγουν τις διώξεις από τις τοπικές αρχές.

Βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες από ειδύλλια, το πρώτο μυθιστόρημα του Ismail-“Kalau Tak Untung” (Αν είσαι άτυχος)-κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο Selaish το 1933 και έγραψε ιστορία ως το πρώτο μυθιστόρημα που γράφτηκε από μια γυναίκα στην Ινδονησιακή ιστορία . Αυτό το τολμηρό βιβλίο αποτέλεσε παράδειγμα απόρριψης των ευρέως διαδεδομένων ινδονησιακών παραδόσεων, όπως οι κανονισμένοι γάμοι, μια αμφιλεγόμενη ιδέα που χαρακτήριζε το έργο της καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

Το 1937, ο Ismail άρχισε να δημοσιεύει ιστορίες στο «Soeara Kaoem Iboe Soematra», ένα τοπικό γυναικείο περιοδικό που προωθούσε τις αξίες της πυρηνικής οικογένειας σε αντίθεση με τις συμβάσεις σχέσεων της εποχής. Δίδαξε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και έγραψε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και άφησε πίσω της πολλές ανθολογίες ποίησης, μυθιστορημάτων και ακόμη και δύο παιδικές ιστορίες.

Χρόνια πολλά, Sariamin Ismail! Σας ευχαριστούμε που εμπνεύσατε μια νέα γενιά γυναικών να χρησιμοποιήσουν τις φωνές τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.