ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ (από τις 15 Νοεμβρίου).

Οι Θείες Λειτουργίες γίνονται υπέρ υγείας των ζώντων και ιδιαιτέρως υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων χριστιανών. Η πράξη αυτή της Εκκλησίας μας, στηρίζεται στο ότι η Θεία Λειτουργία είναι θυσία λατρευτική προς το Θεό, ευχαριστήρια για τις Δωρεές Του στη ζωή μας και ικετευτική για κάθε μας θέμα και πρόβλημα, αλλά συγχρόνως είναι και θυσία για τη συγχώρεση των αμαρτιών μας.

Γι’ αυτό όταν τελούμε τη Θεία Λειτουργία μνημονεύουμε τους ζώντες και τους κεκοιμημένους μας και μάλιστα ονομαστικά, διότι δια της μνημονεύσεως αυτής οι ψυχές έχουν μεγάλη-θεϊκή βοήθεια και ενίσχυση!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ειδικά για τους κεκοιμημένους μας η Θεία Λειτουργία είναι το πιο μεγάλο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε! φέρνει σ’ αυτούς “πολλήν όνησιν”. Φέρνει μεγάλη ωφέλεια και πολύ κέρδος. Όταν τελούμε τη φρικτή θυσία, πώς να μη κάμωμε το Θεό να φανεί ίλεως και σπλαχνικός προς ζώντες και κεκοιμημένους, αφού δεν υπάρχει άλλο ανώτερο από η Θεία Λειτουργία πάνω στη γη! Και κάτι πολύ σπουδαίο:

Για την Εκκλησία του Χριστού δεν υπάρχουν νεκροί. Οι νεκροί είναι πιο ζωντανοί από μας κι έρχονται σε κάθε Λειτουργία και συλλειτουργούν μαζί με ΄μάς και τους Αγγέλους!
Καλή Σαρακοστή και Καλή Δύναμη στον Πνευματικό αγώνα!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Θάθελα να γράψω τα ονόματα για το σαρανταλείτουργο

2
Εκκλησία Online

Χαίρετε. Μπορείτε και εδώ. Τα ονόματα δε δημοσιεύονται.

3
Αγγελική Ματσάγγου

Καλή Σαρακοστή καλά Χριστούγεννα σε όλους μας με τις εκκλησίες ανοιχτές !!!!!! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς την ευχή σας !!!!!!!!!!!