Καθ’ όλη την περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα από Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ως και Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, θα τελείται καθημερινά στον Ναό Ιερό Σαρανταλείτουργο.

Σαρανταλείτουργο ονομάζεται η επί σαράντα συνεχείς ημέρες τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Οι σαράντα αυτές λειτουργίες γίνονται υπέρ υγείας των ζώντων και ιδιαιτέρως υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων χριστιανών, καθώς στην Ιερά Πρόθεση μνημονεύονται καθημερινά τα ονόματά τους.

Η τέλεση του Ιερού Σαρανταλείτουργου καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, της Μικρής Σαρακοστής όπως καλείται, είναι μια αξιόλογη λειτουργική και πνευματική εμπειρία.

Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία συμμετοχής στη μυστηριακή και λατρευτική ζωή και επαφής με τον υμνολογικό πλούτο της περιόδου. Για τον λόγο αυτό η συμμετοχή των πιστών σε αυτό, με την προετοιμασία των προσφερομένων δώρων και τη συχνότερη θεία κοινωνία, αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία και συμβάλλει στην προετοιμασία ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ TV

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.