ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ : Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου , θα τελείται στον Ναό μας επί τη ευκαιρία της Εορτής των Χριστουγέννων καθημερινά η Θεία Λειτουργία, Υπέρ Υγείας και αναρρώσεως των Οικείων μας και Υπέρ Αναπαύσεως Των Ψυχών Των Κεκοιμημένων Συγγενών και Προγόνων μας .

Η Ενορία μας και εφέτος μας δίνει την δυνατότητα της καθημερινής μνημονεύσεως στην Ιερά Προσκομιδή των Ονομάτων των αγαπημένων μας προσώπων , καθώς και την πνευματική ευκαιρία της συμμετοχής στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στο Ποτήριο Της Ζωής .

Κάντε τώρα εγγραφή στο κανάλι του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Το Ιερό Σαρανταλείτουργο (Σαράντα Θείες Λειτουργίες) δημιουργεί την ατμόσφαιρα της ουσιαστικής Βιώσεως (το να ζήσουμε δηλαδή πνευματικά ) των Αγ. Εορτών του Δωδεκαημέρου.Της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού, της Περιτομής Του και των Αγίων Θεοφανείων .

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και εφέτος στο Ιερό Σαρανταλείτουργο ,στην τακτική Θεία Κοινωνία με νηστεία, άσκηση ,Ελεημοσύνη και Εξομολόγηση, δίνοντας τα Ονόματα των Οικείων Σας (Ζώντων και Κεκοιμημένων ) γραμμένα στο Δίπτυχο της Ενορίας και σε συνεννόηση με τον Ιερέα να επιλέξτε μια ημέρα από τις Σαράντα για να προσφέρετε τα Τίμια Δώρα (πρόσφορο ,νάμα , λάδι, κ.τ.λ ) τα οποία είναι απαραίτητα για την τέλεση του Μυστηρίου .

Ας δώσουμε στους εαυτούς μας την δυνατότητα του να ζήσουμε τις Άγιες Ημέρες με αγάπη , μετάνοια , κατάνυξη και ταπείνωση , έξω από το Εμπορικό κλίμα το οποίο εκμεταλλεύεται τις Εορτές και προσπαθεί με την «λάμψη» του , να καλύψει το Λαμπρό νόημα των Δεσποτικών Εορτών .

Ὁ ὅσιος Σιλουανός ὁ Ἀθωνίτης διδάσκει ὅτι, γιά νά γνωρίσει κανείς τόν Χριστό δέν χρειάζεται νά εἶναι πλούσιος ἤ ἐπιστήμονας.

Ἀρκεῖ νά ἔχει πνεῦμα ταπεινό καί νά ἀγαπᾶ τόν συνάνθρωπό του. Οἱ Μάγοι ἀξιώθηκαν νά ἀναγνωρίσουν τόν Χριστό καί νά Τόν προσκυνήσουν ἐπειδή εἶχαν ἐσωτερική καθαρότητα καί πόθο νά Τόν δοῦν.

Ὁ Θεός, πού «θέλει πάντας ἀνθρώπους σωθῆναι», στέλνει στόν καθένα μας, μέ τρόπο μοναδικό, τό δικό του ἀστέρι. Ἄς τό ἀκολουθήσουμε!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Ελισσαβετ

Υπερ Υγειας Σπυριδων Ηλιας Ελισσαβετ Ανδρεας Γεωργια Ηλιας ΖαχαρουλαΑθανασιος Αναστασια Ηλιας Αικατερινη Λαμπρος Ζωη Αικατερινη Αλεξια Λεωνιδας-Μαριος Σπυριδων
Υπερ Αναπαυσεως
Ιωαννης Σπυριδων Αθανασιος Ελισσαβετ Κων.νος Χρηστος Κων.νος Μαρια