Μέσα στην αναστάτωση και τον φόβο που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, εμείς οι Χριστιανοί στην εκκλησία που είναι ο Χριστός επεκτεινόμενος εις τους αιώνες, στηρίζουμε την ελπίδα μας σε Αυτόν που σταυρώθηκε για την δική μας σωτηρία και αναστήθηκε για να νικήσει τον θάνατο χαρίζοντας μας την Αληθινή Ζωή.

Βεβαίως πριν να ολοκληρωθεί η Βασιλεία του Θεού κατά την Δευτέρα παρουσία Του, θα ζούμε μέσα στην αρρώστια, την φθορά και θα πεθαίνουμε αναμένοντας τον καινούργιο κόσμο του Θεού που όλα αυτά θα καταργηθούν μαζί με τον θάνατο ως ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου. Το παράθυρο λοιπόν που ανοίγοντάς το, βλέπουμε αγγίζουμε και γευόμαστε το νέο κόσμο του Θεού είναι η Θεία Λειτουργία.

Τώρα όμως δυσκολευόμαστε να την ζούμε μαζί αλλά, όπως γνωρίζετε, όταν την τελούμε, έστω και με αυτές τις συνθήκες, συνάζεται όλη η εκκλησία. Θα είστε όλοι εκεί, αφού ευχόμαστε και για όσους δεν παρίσταντε «δι΄εὐλόγους αἰτίας». Τώρα υπάρχει η εύλογος αιτία, που είναι η προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού.

Στην εκκλησιἀ μας λοιπόν τελούνται κανονικά όλες οι ακολουθίες, ιδιαιτέρως δε η Θεία Λειτουργία. Από την Παρασκευή θα ξεκινήσει το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων όπως κάθε χρόνο, μόνον που φέτος θα τελείται αποκλειστικώς από τους Ιερείς, ψάλτες και διακονητές όπως επιβάλλεται από την τελευταία ΚΥΑ. Επίσης κάθε βράδυ θα τελούμε την παράκληση προς την Παναγία μας, τους Αγίους Σιλουανό & Σωφρόνιο, τις Αγίες μας Παρασκευές και τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό.

Γι’ αυτό, όπως κάνουμε πάντα, θα διαβάζουμε τα ονόματά σας τα οποία μπορείτε είτε να τα αποστείλετε είτε ηλεκτρονικώς ([email protected]) είτε ρίχνοντας τα στο γραμματοκιβώτιο δίπλα από το προσκυνητάρι της Αγίας Παρασκευής στον κάτω Ναό. Επίσης εκεί μπορείτε να αφήνετε τα απαραίτητα για την Θεία Λειτουργία, (πρόσφορο, λάδι, νάμα, κεριά).

Όπως όμως καταλαβαίνετε, οι Ναοί μας βρίσκονται πλέον σε πολύ μεγάλη δυσκολία να ανταποκρίνονται και στις στοιχειώδεις τους υποχρεώσεις, με τον Ναός μας να μην αποτελεί εξαίρεση. Απευθύνω λοιπόν έκκληση προς όλους σας να μην εγκαταλείψετε το κοινό μας σπίτι στην παρούσα δυσκολία και, όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει, ας καταθέτει στον λογαριασμό του Συλλόγου μας «Η Αγία Παρασκευή», ALPHA Bank, IBAN GR 5201409870987002002002266. Και η μικρότερη προσφορά σας είναι πολύτιμη.
Αδελφοί μου, σας εύχομαι να περάσουμε αυτόν τον πειρασμό όσον το δυνατόν αλώβητοι, σωματικά και ψυχικά, για να μην κρυώσει η πίστη μας.

«Θαρρεῖτε· νεφύδριον ἐστί καί θᾶττον παρελεύσεται» όπως έλεγε ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας δηλαδή «να έχετε θάρρος γιατί είναι συννεφάκι και γρήγορα θα περάσει». Αμήν.
Με αγάπη Χριστού, ο εφημέριός σας, πατήρ Ιωάννης Σαββάκης
Στοιχεία επικοινωνίας :
e-mail: [email protected]
Τηλ/νο: 2108044011 – 6977006553

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.