ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 7 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά - Θεία Λειτουργία Αγίου Αμβροσίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Οσίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτη - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό.

Θεία Λειτουργία 7 Δεκεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023. Ο Άγιος Αμβρόσιος ο Επίσκοπος Μεδιολάνων. Ο Άγιος Αθηνόδωρος ο Μάρτυρας. Ο Όσιος Γεράσιμος ο εξ Ευρίπου. Ο Όσιος Γεράσιμος ο Μικραγιαννανίτης ο Υμνογράφος.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 07.30 – Ο Άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων και ο Άγιος Γεράσιμος ο Μικραγιαννανίτης.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτη – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 23η ημέρα.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Αμβροσίου του Επισκόπου Μεδιολάνων με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΙΚΡΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΗ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Γερασίμου του Μικραγιαννανίτη του υμνογράφου – Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Προσευχή προς τον Ιησού Χριστό. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων

Ο Άγιος Αμβρόσιος ήταν διακεκριμένος Ρωμαίος πολίτης και γεννήθηκε το 340 μ.Χ. Σπούδασε ρητορική, φιλοσοφία και νομικά. Στα Μεδιόλανα ασχολήθηκε με το επάγγελμα του δικαστή. Φύλασσε με λόγια και έργα την αλήθεια και απέδιδε αντικειμενικά τη δικαιοσύνη, αν και δεν είχε βαπτισθεί ακόμα χριστιανός.

Ο Αμβρόσιος με τη ζωή του άρεσε στο Θεό. Γι’ αυτό και τον αξίωσε να βαπτισθεί χριστιανός, να γίνει έπειτα αναγνώστης, και αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πέρασε όλους τους εκκλησιαστικούς βαθμούς, μετά από απόφαση του βασιλιά Ουαλεντιανού του Α’, χειροτονήθηκε επίσκοπος Μεδιολάνων.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Αμβροσίου του Επισκόπου Μεδιολάνων.

Όσιος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης

Ο Όσιος Γεράσιμος ο Μικραγιαννανίτης υπήρξε «μοναχός ταπεινός, βιαστής της βασιλείας των ουρανών, υπερορών σαρκός και των της σαρκός, προσευχητικός, πράος, γλυκύς, προσηνής, φιλόθεος και φιλάνθρωπος, διδακτικός, συγχωρητικός, ευκατάνυκτος, άγρυπνον έχων το όμμα της ψυχής, αυστηρός στον εαυτό του και συγκαταβατικός στους συνανθρώπους του», σύμφωνα με τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου αρχιμανδρίτη Γεώργιο.

Γεννήθηκε στη Δρόβιανη της Βορείου Ηπείρου το 1903 μ.Χ. και το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος – Αθανάσιος Γρέκας. Από τον πατέρα του, Ιωάννη, πήρε την αυστηρότητα προς τον εαυτό του και από τη μητέρα του, Αθηνά, τη βαθιά, άδολη και ανυπόκριτη θρησκευτική ευλάβεια. Σύχναζε στην εκκλησία του χωριού του και στα εξωκλήσια των βουνών. Είχε επίδοση στα γράμματα, γιατί ήταν ευφυής και είχε καλή μνήμη.

Διαβάστε αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.