Γράφει η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας:

Με αφορμή την είσοδο της Αγίας μας Εκκλησίας στην Τεσσαρακοστή των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 Ιερά κατανυκτική Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου και Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σαφραμπόλεως Ν. Ιωνίας, όπου και τέθησαν προς προσκύνηση και Ιερά Λείψανά τους.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πολλών φιλακόλουθων ενοριτών, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους εορταζομένους Αγίους, ευχόμενος καλή δύναμη για την επερχόμενη Νηστεία, ενώ στη συνέχεια ευλόγησε μήλα, τα οποία και διανεμήθησαν στους πιστούς για ευλογία εις ανάμνησιν θαύματος του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σαρακοστή των Χριστουγέννων: Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου Ν. Ιωνίας Σαρακοστή των Χριστουγέννων: Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου Ν. Ιωνίας Σαρακοστή των Χριστουγέννων: Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου Ν. Ιωνίας Σαρακοστή των Χριστουγέννων: Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου Ν. Ιωνίας Σαρακοστή των Χριστουγέννων: Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου Ν. Ιωνίας Σαρακοστή των Χριστουγέννων: Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου Ν. Ιωνίας

Η νηστεία των Χριστουγέννων:

Αρχίζει από της 15 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 24 Δεκεμβρίου. Κατά την νηστεία αυτή τρώμε ψάρι (όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής) από την αρχή της μέχρι και την 17η Δεκεμβρίου (αν δεν είναι Τετάρτη ή Παρασκευή).

Ψάρι καταλύουμε επίσης και κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, οποιαδήποτε ημέρα κι αν πέσει.

Από την 18η μέχρι και την 24η Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, επιτρέπεται μόνο η κατάλυση οίνου και ελαίου εκτός, βέβαια, των ημερών Τετάρτης και Παρασκευής που θα παρεμβληθούν και κατά τις οποίες τηρούμε ανέλαιη νηστεία. Επίσης, με ξηροφαγία θα πρέπει να νηστεύουμε την πρώτη ημέρα της νηστείας, 15η Νοεμβρίου, καθώς και την παραμονή της εορτής, εκτός βέβαια κι αν πέσουν Σάββατο ή Κυριακή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.