15 Απριλίου: Μια μέρα σαν σήμερα, το 2019, ένα σκυθρωπό απόγευμα στο Παρίσι καίγεται η Notre Dame, ο εμβληματικός καθεδρικός ναός της Πόλης του Φωτός.

ΗΠαναγία των Παρισίων είναι ο μητροπολιτικός Ρωμαιοκαθολικός ναός της πόλης του Παρισιού, που έγινε γνωστή παγκοσμίως από το ομώνυμο κλασικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό (Notre-Dame de Paris). Ο Κουασιμόδος, η Εσμεράλδα, ο σατανικός Κλαύδιος Φρολό, είδαν – από τον φανταστικό κόσμο τους – το απόγευμα της 15ης Απριλίου του 2019 το θαυμαστό αρχιτεκτονικό μνημείο του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού, σχεδόν να καταρρέει έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στη στέγη του ναού. Τα αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Έχει ειπωθεί ότι μπορεί να συνδέεται με τις εργασίες ανακαίνισης που γίνονταν στο κτίριο.

Εκείνη την ώρα είχε προγραμματιστεί λειτουργία μεταξύ της 18:15 και 19:00. Κατά το αποκορύφωμα της πυρκαγιάς, ένας εκπρόσωπος του ναού δήλωσε ότι: «ολόκληρη η κατασκευή θα καεί… και δεν θα απομείνει τίποτα. Μένει να δούμε αν το θησαυροφυλάκιο, το οποίο προστατεύει τον καθεδρικό ναό, θα επηρεαστεί ή όχι», αλλά νωρίς το βράδυ ανακοινώθηκε ότι το κτίριο δεν κινδύνευε με ολική κατάρρευση.

Μετά 15 ώρες συνεχούς φωτιάς, την επόμενη μέρα, στις 16 Απριλίου, η Πυροσβεστική του Παρισιού ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά είχε σβήσει εντελώς. Οι εργασίες για την αποκατάσταση του καθεδρικού ναού δεν αναμένεται να αρχίσουν πριν από τις αρχές του 2022.

Μια μέρα σαν και τη σημερινή: Το 1951 πραγματοποιούνται οι πρώτες μεταπολεμικές δημοτικές εκλογές στις οποίες και έλαβαν μέρος μαζικά οι γυναίκες. Στην Αθήνα δήμαρχος εκλέχθηκε ο Κώστας Κοτζιάς, λαμβάνοντας ποσοστό 51,5% των ψήφων. Το 1969 – Η Βόρεια Κορέα καταρρίπτει αεροσκάφος ES-121 του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. πάνω από την Ιαπωνική Θάλασσα, σκοτώνοντας και τους 31 επιβαίνοντες!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.