Σαν σήμερα, 20 Μαΐου 2021, εκοιμήθη η χαρισματική Γερόντισσα Γαλακτία σε ηλικία 95 ετών, και το απόγευμα της ίδια ημέρας, στις 18:οο, εψάλλει η νεκρώσιμος ακολουθία στην Ιερά Μονή Καλυβιανής.

Όπως λένε όσοι την είχαν γνωρίσει ήταν μια πραγματικά Άγια Μορφή της Μεσαράς, έχοντας με το βίο της και το θείο χάρισμα της εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των Αγγέλων.

Η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη ζούσε στην Πόμπια, όπου για χρόνια ήταν πολύς ο κόσμος, όλων των ηλικιών, ανάμεσα τους και πολύ νέα παιδιά, που την επισκέπτονταν για να λάβουν την ευχή της και συγκλονιζόταν από την πνευματικότητα και την διορατικότητα της να διακρίνει πολλά.

“Ζούσε για τους άλλους”
«Αργότερα θα καταλάβουν οι Κρητικοί τι είχαν και δεν το αναγνώρισαν», ήταν μια χαρακτηριστική φράση που είχε γραφτεί για αυτήν από άτομο που τη γνώρισε και έλαβε την ευχή της.

«Ήταν η προσωποποίηση της αγάπης στο Θεό και στο συνάνθρωπο, της σεμνότητας, της αφάνειας, της σιωπής, της θυσίας, της προσφοράς, της υπομονής, της ανεξικακίας. Δεν ζούσε ποτέ για τον εαυτό της.
Ζούσε για τους άλλους.

Γι΄αυτό και η ελεημοσύνη της, αθέατη και μυστική έφτανε μέχρι ακτημοσύνης», είχαν γράψει γι΄ αυτήν η αδερφή της Ελισάβετ Κανακάκη και τα ανήψια της Νίκος και Καίτη Ρεθυμνιωτάκη, Μιχάλης και Στέλλα Φουντουλάκη, Νίκος και Μαρία Χουλάκη και τα λόγια τους εκφράζουν τα συναισθήματα όλων των Μεσαριτών για την Γερόντισα Γαλακτία.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος παρακαλεί όσους και όσες ωφελήθηκαν από την αγία παρουσία της οσίας μοναχής αυτής που ανανέωσέ την πίστη μας στα έσχατα χρόνια, εις ένδειξη ευχαριστίας να διαβάσουν το Ψαλτήρι.

“Είπα στο Μεγάλο Αφεντικό “πάρε με τώρα σε παρακαλώ. Δεν θέλω τιμές για το τομάρι μου””, είχε πει στα πνευματικά της παιδιά ανήμερα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ του 21, που συμπληρώθηκαν και τα 200 χρόνια από την πραγματική πνευματική επανάσταση του 21.
Επίσης τους είπε: “Φεύγω, ήρθε η ώρα, έρχονται δύσκολα”, “θάνατος, ο θάνατος είναι γέννα εις τα επουράνια”, “δεν θέλω λουλούδια γιατί θα κοιμηθώ σε περίοδο με πολλά λουλούδια” .

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.