ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Ζαχαρίου του προφήτου. Θεοδώρου του Στρατηλάτου (†319). Μαρτύρων Μάρθας και Μαρίας των αδελφών και Λυκαρίωνος. Οσίων, Νικηφόρου, Στεφάνου και Φιλαδέλφου, Μακαρίου επισκόπου Πάφου και Πολυκάρπου.
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 8 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 451 Ο Κωνστάντιος Γ γίνεται συναυτοκράτορας της Δυτικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1405 Γεννιέται ο Κωνσταντίνος 11ος Δραγάσης Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (Θαν. 29/5/1453)

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1587 Αποκεφαλίζεται στην Αγγλία η Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκοτίας, για την ανάμιξή της σε συνωμοσία για τη δολοφονία της βασίλισσας Ελισάβετ Α.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1725 Σαν σήμερα πεθαίνει ο Μέγας Πέτρος, τσάρος της Ρωσίας από το 1696.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1828 Γεννιέται ο Ιούλιος Βερν. Στα βιβλία του, ο Βερν προέβλεψε με αξιοσημείωτη ακρίβεια πολλά από τα επιστημονικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1828 Με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια καθορίζονται οι ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων με το γρόσι, το οποίο αποτελεί ακόμη το κύριο νόμισμα συναλλαγών στην Ελλάδα.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1919 Σαν σήμερα στο Σικάγο των ΗΠΑ, πραγματοποιείται το πρώτο ηλεκτροκαρδιογράφημα καρδιακής δυσλειτουργίας.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1925 Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Τζακ Λέμον, ο οποίος προτάθηκε έξι φορές για Όσκαρ, το οποίο και απέσπασε δύο φορές, ενώ βραβεύθηκε και στις Κάνες. Το 1998 τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς του στην Έβδομη Τέχνη. Πέθανε το 2001.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1931 Γεννιέται ο ηθοποιός Τζέιμς Ντιν. Πέθανε το 1955, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1952 Η Ελισάβετ η δεύτερη αναγορεύεται βασίλισσα της Αγγλίας.

Σαν σήμερα – 8 Φεβρουαρίου: 1960 Τοποθετούνται οι πρώτες οκτώ πλάκες με αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.