ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 06 Μαρτίου. Το 2014 ξεκίνησε στο Φανάρι η σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και διήρκεσε μέχρι τις 9 Μαρτίου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη Μνήμη της ευρέσεως του τιμίου Σταυρού μετά των τιμίων ήλων υπό της μακαρίας Ελένης (326). Μεγαλομαρτύρων Αετίου, Θεοδώρου, Θεοφίλου, Κωνσταντίνου και Μελισσηνού των στρατηγών, Βασσόη, Καλλίστου, Κρατερού και των συν αυτοίς 42 μαρτύρων των εξ Αμορίου (Φρυγίας) και εν Βαγδάτη μαρτυρησάντων (†845) . Ευβούλου, Ευφρόσυνου και Ιουλιανού. Οσίων Αρκαδίου, Ησυχίου του θαυματουργού και Μαξίμου του μάρτυρος.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 06 Μαρτίου.

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: 1475 Γεννιέται ο μεγάλος ζωγράφος, γλύπτης και αρχιτέκτονας Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι, από τις κορυφαίες μορφές της ιταλικής Αναγέννησης.

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: 1619 Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας και Σωματοφύλακας Σαβινιέν Σιρανό ντε Μπερζεράκ. Πέθανε το 1655.

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: 1864 Ο Κωνσταντίνος Κανάρης αναλαμβάνει κυβερνήτης της Ελλάδας.

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: 1888 Σαν σήμερα Πεθαίνει η λογοτέχνης Λουίζα Μέι Άλκοτ, συγγραφέας των «Μικρών Κυριών».

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: 1894 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», με πρώτο διευθυντή τον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη.

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: 1899 Ο Φέλιξ Χόφμαν πατεντάρει την ασπιρίνη.

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: 1928 Γεννιέται ο Κολομβιανός βραβευμένος με Νόμπελ (1982) συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: 1932 Παραιτείται η ελληνική Κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ο Βενιζέλος κάνει έκκληση για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: 1937 Γεννιέται η Βαλεντίνα Τερέσκοβα, η πρώτη γυναίκα, που πήγε στο Διάστημα στις 16 Ιουνίου 1963.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.