ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 30 Μαρτίου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Ζαχαρίου του νέου, ιερομάρτυρος επισκόπου Κορίνθου (†1684). Οσίων Ιωάννου του της «Κλίμακος» (†615), Ιωάννου πατριάρχου Ιεροσολύμων. Ευβούλης, μητρός αγίου Παντελεήμονος.
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 30 Μαρτίου.

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου: 1492 Οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδος και Ισαβέλλα υπογράφουν διάταγμα σύμφωνα, με το οποίο, όποιος Εβραίος δεν ασπαστεί τον Καθολικισμό θα εξορίζεται.

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου: 1533 Ο Thomas Gramner γίνεται ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου: 1822 Οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου: 1853 Γεννιέται ο διάσημος Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου: 1863 Ο πρίγκιπας Γεώργιος Σλίσγουϊκ – Χόλσταϊν – Σόντεμπουργκ – Γλίξμπουργκ της Δανίας ορίζεται νέος βασιλιάς της Ελλάδας με το όνομα Γεώργιος Α.

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου: 1872 Πεθαίνει ο Νικόλαος Μάντζαρος συνθέτης του Εθνικού μας Ύμνου.

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου: 1896 Πεθαίνει ο πολιτικός Χαρίλαος Τρικούπης.

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου: 1921 Ο νέος πρωθυπουργός Δημήτριος Γούναρης ζητά από τη Βουλή να εγκρίνει την επιστράτευση εφέδρων και την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, αναφορικά με τη λογοκρισία του Τύπου για τα θέματα των πολεμικών επιχειρήσεων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.