ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 27 Μαρτίου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Ματρώνης της εν Θεσσαλονίκη (†γ΄-δ΄αι.), Φιλητού του συγκλητικού και Λυδίας της συζύγου και των τέκνων των Θεοπρεπίου και Μακεδόνος. Αμφιλοχίου του δουκός και Κρονίδου. Βαρουχίου και Ιωάννου. Προφήτου Ανανίου. Βαραχίου. Οσίων Παύλου επισκόπου Κορίνθου († 950), Ευτυχίου και Κηρύκου του εν Άπρω.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 27 Μαρτίου.

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: 1821 Οι επαναστάτες του Αλέξανδρου Υψηλάντη εισέρχονται στο Βουκουρέστι. «Και εις τα πύλας του Βυζαντίου» του εύχονται οι παριστάμενοι στη Δοξολογία.

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: 1821 Ο Αθανάσιος Διάκος, ύστερα από Δοξολογία στη Μονή του Οσίου Λουκά, κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ελληνικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον αρματολό Πανουργιά, ελευθερώνουν την πρωτεύουσα της Φωκίδας, Σάλωνα (Άμφισσα).

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: 1914 Σαν σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη επιτυχημένη μετάγγιση αίματος στις Βρυξέλλες.

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: 1940 Πρεμιέρα για την πρώτη αμερικανική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Ρεβέκκα».

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: 1940 Σαν σήμερα δημιουργείται ένα κομμάτι της ελληνικής βιομηχανίας κινηματογράφου, τα στούντιο Σκούρας Φιλμ και Αθήνα Φιλμ.

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: 1952 Ξεκινά τη λειτουργία της η δισκογραφική εταιρία Sun, που φιλοξένησε στους κόλπους της καλλιτέχνες, όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Κάρλ Πέρκινς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.