ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ: Κυριακή του Ασώτου σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2019. Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου. Το 2013 Χειροτονήθηκε επίσκοπος ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Η Εκκλησία σαν σήμερα τιμά την Πρώτη και δευτέρα εύρεσις της τίμιας κεφαλής του αγίου προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 24 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: 303 Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός ανακοινώνει την απόφαση του για δίωξη των Χριστιανών

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: 391 Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α’ απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: 1209 Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης ξεκινά την «αποστολή» του, να ζει στην απόλυτη φτώχια και να κηρύσσει το λόγο του Θεού.

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: 1304 Γεννιέται ο Άραβας Ιμπν Μπατούτα, που έγινε γνωστός από τις ταξιδιωτικές του περιγραφές για την Ασία και την Αφρική.

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: 1582 Σαν σήμερα ο πάπας Γρηγόριος ΙΓ εκδίδει την Παπική Βούλα, που εισάγει το Γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο αντικαθιστά το Ιουλιανό.

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: 1786 Γεννιέται ο Βίλχεμ Γκριμ, ο μικρότερος των Αδελφών Γκριμ, που έγραψαν μερικά από τα ωραιότερα παραμύθια, όπως τη Χιονάτη και τους Επτά Νάνους και την Ωραία Κοιμωμένη.

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου: 1821 Στο Ιάσιο ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας και υπασπιστής του Τσάρου της Ρωσίας, πρίγκιπας Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει την έναρξη του αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία.

Κυριακή του Ασώτου σήμερα 24 Φεβρουαρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.