ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου. Το 1976 χειροτονείται Επίσκοπος ο Περιστερίου Χρυσόστομος.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Ανθούσης, Αρίστου επισκόπου Κύπρου και Συνετού. Οσίων Τελεσφόρου επισκόπου Ρώμης, Αθανασίου ομολογητού, του εν Παυλοπετρείω, Βααρδάτου, Βλασίου επισκόπου, Θαλασσίου και Λιμναίου του ελεήμονος.
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1857 Πεθαίνει στην Κέρκυρα ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολομός.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1907 Το πρώτο ταξί, εφοδιασμένο με ταξίμετρο, κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του Λονδίνου.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1915 Σαν σήμερα παραιτείται ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από τη συνάντηση του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο, που καταλήγει σε καυγά, καθώς ο βασιλιάς αρνείται να συγκατατεθεί στην προσχώρηση της Ελλάδας στην εκστρατεία της Αντάντ στα Δαρδανέλια.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1918 Γεννιέται στο Ιλινόι των ΗΠΑ ο Ρόμπερτ Γουάντλοου (φωτό). Πρόκειται για τον ψηλότερο άνθρωπο που έχει ποτέ καταγραφεί επίσημα στην ιστορία. Έφτασε τα 2.72 μέτρα και πέθανε σε ηλικία 22 ετών χωρίς ποτέ να σταματήσει η ανάπτυξη του.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1949 Γεννιέται ο διάσημος πιλότος της Φόρμουλα 1 Νίκι Λάουντα.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1960 Σαν σήμερα πεθαίνει ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός Βασίλης Λογοθετίδης, σε ηλικία 60 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1973 Πεθαίνει η ηθοποιός Κατίνα Παξινού.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1976 Σαν σήμερα χειροτονείται Επίσκοπος ο Περιστερίου Χρυσόστομος.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1987 Πεθαίνει ο Άντι Γουόρχολ.

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου: 1997 Ανακοινώνεται στη Σκοτία, ότι τον Ιούλιο του 1996 γεννήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, η Ντόλι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.