ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 19 Μαρτίου. Το 2013 ιστορική χαρακτηρίζεται η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου Α’.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Διοδώρου πρεσβυτέρου και Μαριανού διακόνου. Μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας της Αθηναίας. Κλαυδίου, Ιλαρίας και των τέκνων Ιάσωνος και Μαύρου (†283).

Ανεκτού και Παγχαρίου. Νεομάρτυρος Δημητρίου του Τορναρά (†1564).
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 19 Μαρτίου.

1831 Η τράπεζα citιbank της Νέας Υόρκης, γίνεται η πρώτη τράπεζα, που ληστεύεται στην ιστορία των Η. Π. Α. Οι δράστες αφαίρεσαν 245.000 δολάρια.

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: 1900 Σαν σήμερα πεθαίνει η Ελένη Μπούκουρα – Αλταμούρα, γνωστή Ελληνίδα ζωγράφος.

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: 1932 Σαν σήμερα εγκαινιάζεται η γέφυρα του Σίδνεϊ.

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: 1939 Καθιερώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «δεκαήμερο φτήνιας» στα καταστήματα της χώρας.

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: 1955 Σαν σήμερα γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Μπρους Γουίλις, βραβευμένος με Έμμυ.

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: 1983 Σαν σήμερα δολοφονείται μέσα στο γραφείο του ο εκδότης της εφημερίδας «Βραδινή» Τζόρτζης Αθανασιάδης. Την ευθύνη ανέλαβε η «Αντικρατική Πάλη».

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: 2004 Η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: 2009 Σαν σήμερα ο ελληνικής καταγωγής αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης διορίζεται ανώτατος διοικητής των Νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: 2010 Πεθαίνει η Καλλιόπη Παΐσιου, παρουσιάστρια του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, η φωνή που έλεγε την ώρα στον ΟΤΕ για πάρα πολλές δεκαετίες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.