ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Κυριακή Ορθοδοξίας σήμερα 17 Μαρτίου. Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 17 Μαρτίου. Το 2007 χειροτονείται Επίσκοπος ο Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Μαρίνου του εν Αλεξανδρεία και Παύλου του οσίου. Οσίων Αλεξίου «του ανθρώπου του Θεού» (†411) και Θεοστηρίκτου του ομολογητού.

Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 17 Μαρτίου.

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου: 45 o Ιούλιος Καίσαρας κατά την τελευταία του νίκη κατατροπώνει τις δυνάμεις της Πομπηίας στη μάχη του Μούνδα.

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου: 1821 Οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στο χωριό Τσίμοβα (σημερινή Αρεόπολη) της Λακωνίας.

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου: 1837 Γεννιέται ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Βολανάκης.

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου: 1913 Πεθαίνει από μηνιγγίτιδα ο ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Τσικλητήρας, αθλητής του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Πήγε στο μέτωπο λίγους μήνες μετά την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης, όπου είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς με 3.37 μ., αφού δεν είχε δεχθεί ιδιαίτερη μεταχείριση.

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου: 1932 Ανοίγει η αυλαία του Εθνικού Θεάτρου με διευθυντή τον Ιωάννη Γρυπάρη. Πρώτος σκηνοθέτης ο Φώτος Πολίτης, πρώτο έργο ο «Αγαμέμνων».

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου: 1934 Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών στη Λεωφόρο Συγγρού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.