Εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, κατά την πάμφωτη ημέρα των Θεοφανείων, προεχείρισε τον ευλαβέστατον π. Αναστάσιον (κατά κόσμον Ευάγγελον) Πορώνην στον βαθμό του Διακόνου, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Παλαιού Καρλοβασίου.

Ο νέος Διάκονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρλόβασι της Σάμου και παιδιόθεν ποθούσε την Ιερωσύνη, γαλουχούμενος προς τούτο από την οικογένεια, αλλά και τον Εφημέριο του Ναού, όπου εκκλησιαζόταν και διακονούσε αρχικώς ως ιερόπαις και αργότερον ως ιεροψάλτης, όπως ανέφερε και στον χειροτονητήριο λόγο του.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο εξέφρασε την χαρά του, διότι ένα άξιο τέκνο της πόλης των Καρλοβασίων Σάμου με πλούσια την έξωθεν καλή μαρτυρία, εισέρχεται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, καθώς όπως τόνισε, παρά την επιτυχή επαγγελματική του δραστηριότητα, τελικώς τον κέρδισε ο Χριστός και η Ιερωσύνη.

Λαμβάνοντας μάλιστα αφορμή από τον λόγο του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης στα Άγια Φώτα, ομίλησε για την πνευματική αλλοίωση του χειροτονουμένου, διαβεβαιώνοντάς τον για την εν είδει φωτός, κατά τον λόγον του Κυρίου, παρουσία του πλέον ανάμεσα στους ανθρώπους, οι οποίοι στην σύγχρονη εποχή χειμάζονται από τον φόβο του σκότους.

Περαίνοντας ο Σεβασμιώτατος δεν απέκρυψε την συγκίνησή του διότι ευρέθη στον γενέθλιο τόπο του κατ’ αυτήν την σπουδαία Δεσποτική Εορτή της φανερώσεως της Αγίας Τριάδος και προσεκάλεσε τον νέον Διάκονο εισερχόμενον στην χαρά του Κυρίου του, να διακονήσει με ταπείνωση και υπακοή, τον Χριστό, την Εκκλησία Του και τον κόσμο Του.

Ευχή και προσευχή όλων η κατά Χριστόν πρόοδος και προκοπή του νέου Διακόνου π. Αναστασίου προς δικαίωση της εργασίας του στην Εκκλησία από τον Θεό, κατά τον λόγον και πάλιν του Κυρίου: «ἐάν τίς ἐμοί διακονῇ, τιμήσει αὐτόν ὁ Πατήρ» (Ἰω. ιβ΄26). Ἀμήν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.