ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Bruno Eduardo Rodriguez Parrilla, προκαλώντας την οργή του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και στελεχών της Ομογένειας, όπως του κ. Εντι Ζεμενίδη, Εκτελεστικού Διευθυντή του HALC (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας).

Τον Κουβανό Υπουργό Εξωτερικών συνόδευαν τα μέλη της αντιπροσωπείας τα οποία συμμετείχαν στη συνάντηση με τον κ. Ελπιδοφόρο, τα εξής: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Carlos. F. Cossio, η πρέσβειρα της Κούβας στην Ουάσιγκτον Lianys Torres Rivera, ο αναπληρωτής πρέσβης στον ΟΗΕ Yuri Gala, ο προϊστάμενος του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών. Noel Quesada Gonzalez και ο δεύτερος Γραμματέας της Αποστολής της Κούβας στον ΟΗΕ Ernesto Sierra.

Σάλος στην Αμερική! Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος δέχθηκε τον ΥΠΕΞ της Κούβας στην Αρχιεπισκοπή και προκάλεσε αντιδράσεις

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Δρόσος σύμβουλος και εξ απορρήτων του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο αδελφός του, πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, επίσης εξ’ απορρήτων του κ. Ελπιδοφόρου.

Τονίζεται ότι ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, του οποίου η οικογένεια έχει εκδιωχθεί από το καθεστώς της Κούβας, είναι σήμερα ο πλέον ένθερμος και αποτελεσματικός υποστηρικτής της Ελλάδας και της Κύπρου στο Κογκρέσο. Ο κ. Μενέντεζ απάντησε μέσω τουίτερ σε τουίτ του Εντι Ζεμενίδη, Εκτελεστικού Διευθυντή του HALC (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας).

Σάλος στην Αμερική! Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος δέχθηκε τον ΥΠΕΞ της Κούβας στην Αρχιεπισκοπή και προκάλεσε αντιδράσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζεμενίδης πρώτος έγραψε τα εξής: «Μπορεί η δικτατορία της Κούβας να επιθυμεί να εφαρμόσει το μοντέλο Ερντογάν χρησιμοποιώντας τους Ελληνορθόδοξους ιεράρχες στην επιχείρηση συγκάλυψης των εγκλημάτων της στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ομως οι Ελληνες σε όλο τον κόσμο στέκονται στο πλευρό του λαού της Κούβας καθώς αγωνίζεται για ελευθερία και δημοκρατία».

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ απάντησε ως εξής: «Ο κουβανικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ την αλληλεγγύη των Ελλήνων αδελφών του. Σε ευχαριστώ που ομιλείς την αλήθεια στη δύναμη».

Ο Τάσος Ζαμπάς, αντιπρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, ο οποίος σύστησε στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, έγραψε: «Αν έχουμε φιλότιμο, δεν μπορούμε απλώς να χειροκροτήσουμε τους Αμερικανοκουβανούς όταν αγωνίζονται για τα δικαιώματά μας – πρέπει να αγωνιστούμε και για τα δικαιώματα του κουβανικού λαού».

Τονίζεται ότι ο κ. Ελπιδοφόρος είχε αναρτήσει φωτογραφίες και λεζάντες από την επίσκεψη του Κουβανού ΥΠΕΞ στον επίσημο ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής, πλην όμως έπειτα από την αντίδραση του κ. Μενέντεζ και στελεχών της Ομογένειας, τις κατέβασε.

ekirikas

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.