Σάλος και σφοδρές διαμαρτυρίες από τους Τουρκοκύπριους: «Πρέπει να παραιτηθεί ή να απολυθεί».

Ο «Προϊστάμενος Θρησκευτικών Υποθέσεων» του ψευδοκράτους Αχμέτ Ουνσάλ (σ.σ. διορίστηκε από την Τουρκία στις 18 Ιουλίου 2021) προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα με ένα κήρυγμα κατά των γυναικών.

Μάλιστα δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του ψευδοκράτους (μεταξύ αυτών η Bugun Kibris), οι οποίες έβγαλαν στη φόρα ακριβώς τα όσα είπε ο Ουνσάλ (σ.σ. ο οποίος είχε νωρίτερα προσπαθήσει να τα μαζέψει λέγοντας πως δεν τα είπε και πως «εγώ μετέφερα το λέει το Ισλάμ, όχι τη δική μου άποψη»), ζήτησαν από τον Ερσίν Τατάρ την αποπομπή του μουφτή και απείλησαν ότι θα βγάλουν κι άλλα!

«Πρέπει να παραιτηθεί ή να απολυθεί», ανέφεραν ακόμα.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να υπάρξει ανακοίνωση από την παράνομη «κυβέρνηση» ότι το θέμα θα ερευνηθεί.

Μεταξύ άλλων, ο «Προϊστάμενος Θρησκευτικών Υποθέσεων», σε σεμινάριο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο εξήγησε τα «καθήκοντα» και τις «ευθύνες» των συζύγων σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και έκανε επίσης δηλώσεις κατά της κοσμικότητας:

«Γιατί οι άνθρωποι παντρεύονται; Για να αναπαραχθούν. Όχι για να διασκεδάζουν. Μία γυναίκα είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του συζύγου της», είπε, με αυτή την αναφορά να είναι που δημιούργησε σάλο και διαμαρτυρίες ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Bugun Kibris, με αφορμή αυτό το θέμα, ξέσπασε κατά της κατάστασης που έχει διαμορφώσει η Τουρκία σε βάρος των Τουρκοκύπριων:

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να διοικούν τους δικούς τους θεσμούς. Δεν μπορούν να ηγηθούν του στρατού, δεν μπορούν να ηγηθούν της αστυνομίας, της Κεντρικής Τράπεζας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής άμυνας. Αυτές είναι οι καταστάσεις που δημιούργησε η Τουρκία. Αυτή η είδηση ​​είναι ένα τέτοιο παράδειγμα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.