Οι Ευρωεκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα έγινε δεκτή από την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, τόνισε πως οι ευρωεκλογές είναι μια πανευρωπαϊκή δημοκρατική άσκηση που δεν είναι μόνο προνόμιο αλλά και ενώ έδωσε τα συγχαρητήρια της στην κ. Μέτσολα για τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στα κράτη μέλη και την επαφή που έχει με νέους ενόψει των εκλογών. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε και την ανάγκη ενός συντονισμένου και αποφασιστικού τρόπου αντιμετώπισης της ακραίας ρητορικής του λαϊκισμού που αναπτύσσονται εντός της Ένωσης και επιχειρούν να αμφισβητήσουν αξίες κράτος δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας.

«Η Ευρώπη έχει πετύχει πολλα», υπογράμμισε η κ. Σακελλαρόπουλου σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν και προκλήσεις όπως είναι η κλιματική και ενεργειακή κρίση, το μεταναστευτικό και η ρωσική επιθετικότητα. Ειδική αναφορά έκανε η Προέδρος της Δημοκρατίας στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σημειώνοντας ότι «η δολοφονία του μας θύμισε ότι ο αγώνας της Δημοκρατίας και της ελευθερίας ενέχει προσωπικές θυσίες» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα θα στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί.

Από την πλευρά της η Ρομπέρτα Μέτσολα, αναφέρθηκε στην χώρα μας δίνοντας τα συγχαρητήρια της για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για μια σειρά θεμάτων όπως η ισότητα στον γάμο αλλά και το δικαίωμα ψήφου στους 17χρονους.

Για τον θάνατο του Ναβαλνι, τόνισε πως απέδειξε την ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν απεδειξε ότι είναι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να καταστρέψει όποιον τον αντιμάχεται. Δήλωσε επιπλέον πως το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο ευρωκοινοβούλιο και όπως εξήγησε ια έχει επαφές με επιτροπές αλλά και πολιτικές ομάδες καθώς και στελέχη κυβερνήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.