Κατά τον χαιρετισμό της στην διαδικτυακή εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Ιμβρίων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της παρουσίας του Ελληνισμού της Ίμβρου, τη διεκδίκηση και την προστασία των δικαιωμάτων του και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του.

Μεταξύ άλλων, η κ Σακελλαροπούλου είπε: “Ευελπιστούμε ότι οι τουρκικές Αρχές θα μεταβάλουν την στάση τους έναντι της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και θα εφαρμόσουν, χωρίς παρέκκλιση, όλα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάννης για τις μειονότητες, με σεβασμό στις διεθνείς συμβάσεις περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου”.

Παρακάτω διαβάστε όλο τον χαιρετισμό:

«Αγαπητοί ομογενείς,

Είναι χαρά μου που παρίσταμαι, έστω και εικονικά, στην διαδικτυακή κοπή της πίτας του Συλλόγου Ιμβρίων. Θα ευχόμουν να ανταλλάσσαμε διά ζώσης τις ευχές μας για υγεία, χαρά και προκοπή τη νέα χρονιά, και ελπίζω σε μια σύντομη αποδρομή της πανδημίας, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί τους δεσμούς μας με την ερατεινή Ίμβρο.

Οι δράσεις και πρωτοβουλίες σας, υπό την καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της παρουσίας του Ελληνισμού της Ίμβρου, τη διεκδίκηση και προστασία των δικαιωμάτων του και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του.

Ειδικότερα, η συμβολή σας στην επαναλειτουργία των ομογενειακών σχολείων όλων των βαθμίδων στην Ίμβρο έχει οδηγήσει στην παλιννόστηση Ιμβρίων στο νησί τους. Χάρη και στις προσπάθειές σας οι ελληνικές οικογένειες του νησιού εργάζονται στον τόπο τους, γεννούν παιδιά, χτίζουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Όλοι ελπίζουμε ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί γόνιμα και στα χρόνια που θα έρθουν, με στόχο την αναζωογόνηση της ελληνικής μειονότητας στην πατρογονική της γη.

Παράλληλα, ευελπιστούμε ότι οι τουρκικές Αρχές θα μεταβάλουν την στάση τους έναντι της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και θα εφαρμόσουν, χωρίς παρέκκλιση, όλα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάννης για τις μειονότητες, με σεβασμό στις διεθνείς συμβάσεις περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αγαπητοί ομογενείς, συγχαίροντάς σας για το σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί ο Σύλλογός σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Πολιτεία θα στηρίζει πάντοτε τις άοκνες προσπάθειές σας για την ενίσχυση του ελληνισμού της Ίμβρου αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που διαχρονικά έχει υποστεί.

Με τις σκέψεις αυτές, σας εύχομαι ολόψυχα μια καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και αγάπη!».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση:

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.