«Κανείς δεν λέει ξαφνικά ένα πρωί πως θέλει να φύγει από τη χώρα του χωρίς σοβαρό λόγο εξομολογήθηκε ο 19χρονος μαθητής από τη Γουινέα που επρόκειτο να απελαθεί αλλά έλαβε άσυλο έπειτα από την κινητοποίηση των συμμαθητών του.

Ο Σαϊντού Καμαρά, ο 18χρονος μαθητής που έφτασε στην Ελλάδα από τη Νέα Γουινέα πριν από τρία χρόνια και βρέθηκε αντιμέτωπος με την απέλαση, μετά τη δικαίωσή του και τη χορήγηση ασύλου, ευχαρίστησε σε δηλώσεις του όλους όσοι τον βοήθησαν να παραμείνει στη χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζει «δεύτερη πατρίδα», στην οποία «θέλει να φτιάξει τη ζωή του».

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα μείνω στην Ελλάδα, την οποία νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Θέλω να σπουδάσω και να ζήσω μία κανονική ζωή στην Ελλάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη και την αλληλεγγύη σας. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη όλου του κόσμου, ειδικά του σχολείου μου», ανέφερε αρχικά ο 18χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου.

«Κανένας δεν λέει ένα πρωί ότι θέλει να φύγει μακριά από τη χώρα του χωρίς σοβαρό λόγο. Όσα παιδιά έχουν ακούσει την ιστορία μου, έχουν μάθει κάτι από αυτή. Αν έχουν τους γονείς τους, να το εκτιμούν, γιατί πολλά παιδιά σαν εμένα δεν έχουν αυτή την τύχη» συνέχισε ο Καμαρά.

Το προσωπικό ενδιαφέρον του Μητσοτάκη

Η «Οδύσσεια» του ασυνόδευτου προσφυγόπουλου, Σαϊντού Καμαρά από τη Γουινέα, ο οποίος φοιτά τα τελευταία χρόνια στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αττικής, ενώ απειλήθηκε με απέλαση από την Ελλάδα σε λίγες ημέρες, εξαιτίας της ενηλικίωσής του, προκάλεσε το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο νεαρός μαθητής, ο οποίος συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η υπόθεσή του κινητοποίησε την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να μην ανακοπεί η διαδικασία ενσωμάτωσής του στην ελληνική κοινωνία, η οποία περιγράφεται ως «υποδειγματική» από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του σχολείου του, στον Άγιο Δημήτριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.