Από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που δημοσιοποίησε ο e-ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως ακολούθως:

ΚΥΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Όπως ανέφερε στο Agronews και στην Agrenda ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Κεφαλάς, ήδη από τις 5 Ιανουαρίου οι υπηρεσίες της Περιφέρεις έχουν ζητήσει την έγκριση για τη χορήγηση της σχετικής πίστωσης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σχετικό αίτημα έχει σταλεί για την τελική υπογραφή και ως εκ τούτου εκτιμάται πως πολύ σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα προκειμένου να πιστωθούν στους 843 δικαιούχους. Το συνολικό ποσό της προκαταβολής που αναμένεται να πληρωθεί προσεχώς είναι γύρω στα 25 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, με σχετική απόφαση, όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τροποποιήθηκε η τελευταία απόφαση ένταξης πράξεων στο υπομέτρο 6.1, καθώς αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ορισμένοι από τους δικαιούχους υπέβαλαν οικειοθελώς αίτημα απένταξής τους από το πρόγραμμα.

Ο λόγος, όπως μας εξήγησε ο κ. Κεφαλάς, είναι ότι εκτίμησαν πως δεν μπορούν να εμφανίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα 12.000 ευρώ τυπική απόδοση (κύκλο εργασιών) ανά έτος, οπότε πριν την καταβολή της πρώτης δόσης της ενίσχυσης, αποχώρησαν από το πρόγραμμα.

Με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει γίνει η ανάληψη της πίστωσης, για να μη χαθούν αυτά τα χρήματα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και προχώρησαν στην τροποποίηση της απόφασης, τοποθετώντας κάποιους άλλους επιλαχόντες στο κενό που άφησαν οι αποχωρήσαντες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.