Σε ευχαριστούμε Παναγία μου , που μας αξίωσες μετά από μια τέτοια ζοφερά ταλαιπωρία και καταστροφή να είμαστε εδώ, στο Άγιο Μοναστήρι των Αγίων Δαυίδ και Ιακώβου και κάτω από τις ευχές του μακαριστού αγίου Γέροντος Κυρίλλου ,να τελούμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμήν του Προσώπου σου και επ' ευκαιρία της Κοιμήσεώς σου.

Μετέστη εις Ουρανούς με την Κοίμησή της η Παναγία μας.
Εκοιμήθη κι Εκείνη, απέθανε ως άνθρωπος, αλλά η Πηγή της Ζωής, Αυτή που γέννησε τον Ζωοδότη, την ίδια τη Ζωή, τον Θεό, δεν μπορούσε να παραμείνει στον τάφο, γι’ αυτό, με τη συνοδεία Αγγέλων, Αρχαγγέλων, πασών των Ουρανίων Δυνάμεων, η Αγία ψυχή της μετέστη , από τον ίδιο το Θεό μας, στον Ουρανό, από τη Βασιλεία του Θεού που ζούσε εδώ στη Γη
– αφού είχε τον ίδιο το Θεό μέσα της – μετέστη στη Βασιλεία των Ουρανών, στην Αθάνατη, στην Αιώνια Ζωή και Την παρακαλούμε θερμότατα να παρίδη τα παραπτώματά μας και να ισχύσει και στις ημέρες μας, αυτά τα ιερά λόγια να ισχύσουν , που υπάρχουν στο Τροπάριό Της,
“Εν τη Κοιμήσει τον Κόσμον, ού κατέλιπες, Θεοτόκε”.
Να μη μας καταλείψει..
Κι όπως τότε, όταν το Πανάγιο Σώμα Της ανέβαινε στον Ουρανό και οι δαίμονες που βρίσκονταν ανάμεσα Ουρανού και Γης ετρόμαξαν και φυγαδεύτηκαν, το ίδιο, με τη Χάρη της, να τους διώξει μακριά απ’ όλους μας και η Χάρη της να επισκιάζει τον καθένα μας και να βαδίζομε Θεαρέστως…να αρέσομε στο Θεό.
Ας πέφτομε, άνθρωποι αδύναμοι είμαστε, αλλά εκείνη την ώρα το ΗΜΑΡΤΟΝ να υπάρχει στην ψυχή μας, στα χείλη μας και να σηκωνόμαστε και πάλι και πάλιν και πολλάκις ν’ αρχίζομε τον αγώνα απ’ την αρχή και πάλι απ’ την αρχή, ώσπου να μας βρει σε καλή ώρα η Αγάπη του Θεού και με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, των Αγίων μας, Αγίου Δαυίδ και Αγίου Ιακώβου και με τις ευχές του αγίου Γέροντος Κυρίλλου και όλων των Αγίων , που ο καθένας επικαλείται και ευλαβείται και αγαπάει, με τις πρεσβείες των Αγίων μας να ανέβομε και εμείς, όταν θα ‘ρθει η ώρα για τον καθένα μας, στη Ζωή την Αιώνια, την Αληθινή.
Και ας μας αξιώσει ο Θεός κάπου εκεί στο Φως της Ζωής, όπως έλεγε ο Άγιος Ιάκωβος, να είμαστε κι εμείς.
ΟΥ ΠΑΝΤΩΝ Η ΠΙΣΤΙΣ,
μας λέει ο ίδιος ο Θεός.
Γιατί καμιά φορά από αυτά που διαβάζεις, από αυτά που ακούς , αμφισβητούν την ίδια την πραγματικότητα, αμφισβητούν τα θαύματα τα οποία είναι πάνω από τη λογική, απορείς και εξίστασαι..
Αλλά αφού ο ίδιος ο Θεός μας είπε “Ου πάντων η πίστις”
δεν είναι η πίστις για όλους,
Εκείνος , μεν , φροντίζει ,πάντας σωθήναι.. όλους θέλει να σωθούν η Αγάπη Του.. .
Αλλά βλέπετε , κάνει ο καθένας μας την ελεύθερη επιλογή του και ανάλογα με αυτά που επιλέγομε έχουμε και τα αποτελέσματα.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΛΟΙΠΟΝ , ΑΣ ΜΗΝ ΔΕΙΛΙΟΥΜΕ
ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ …
ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ..
Και κάποια μέρα να μας αξιώσει ο Θεός να προσκυνήσουμε την Παναγία μας, τους Αγίους μας, ταπεινοί μεν δούλοι, αλλά ηλεημένοι από την Αγάπη του Θεού για την Αιώνια Ζωή. Αμήν! 》
ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ
Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ,Παρεκκλήσι
Κοιμήσεως της Θεοτόκου,
14/8/2021

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.