Καταργήθηκε επίσημα από το σύστημα εθνικών οδών των Ηνωμένων Πολιτειών το 1985 και αντικαταστάθηκε στο σύνολό του από τμήματα του συστήματος διαπολιτειακών αυτοκινητοδρόμων. Ορισμένα τμήματα του δρόμου που περνούσαν από το Ιλινόις, το Μιζούρι, το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά "Historic Route 66".

Route 66ή US Highway 66, ήταν ένας από τους αρχικούς αυτοκινητόδρομους στο σύστημα εθνικών οδών των ΗΠΑ. Ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1926, με τις πινακίδες να τοποθετούνται το επόμενο έτος.

Ο αυτοκινητόδρομος, ο οποίος έγινε ένας από τους πιο διάσημους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινούσε αρχικά από το Σικάγο, το Ιλινόις, μέσω του Μισούρι, του Κάνσας, της Οκλαχόμα, τουΤέξας, του Νέο Μεξικό και της Αριζόνα, πριν τερματίσει στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, καλύπτοντας συνολικά 3.940 χιλιόμετρα

Το US 66 χρησίμευσε ως κύρια οδική αρτηρία για όσους ταξίδευαν δυτικά, ειδικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930. Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στη διαδρομή απολαμβάνουν τα προνόμια της αυξανόμενης δημοτικότητας του αυτοκινητόδρομου.

Καταργήθηκε επίσημα από το σύστημα εθνικών οδών των Ηνωμένων Πολιτειών το 1985 και αντικαταστάθηκε στο σύνολό του από τμήματα του συστήματος διαπολιτειακών αυτοκινητοδρόμων. Ορισμένα τμήματα του δρόμου που περνούσαν από το Ιλινόις, το Μιζούρι, το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά “Historic Route 66”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.