«Αυτή η Κυριακή της αληθινής πίστης, ή της Ορθοδοξίας, είναι η πρώτη Κυριακή της Σαρακοστής επειδή μας φανερώνει τη μεγάλη αλήθεια, δηλαδή ότι δεν μπορεί κανείς να κερδίσει τη σωτηρία εάν δεν ομολογήσει την αληθινή πίστη».

Η αληθινή πίστη είναι σημαντική γιατί μας ανοίγει τους Ουρανούς, τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για μια λεκτική εξομολόγηση της αλήθειας της ενσάρκωσης του Κυρίου, αλλά και μια πνευματική άποψη της δόξας του Χριστού στη Βασιλεία των Ουρανών.
«Το πνευματικό όραμα βασίζεται στην αλήθεια».

«Η Ορθόδοξη εικόνα είναι μια πρόσκληση για προσευχή. Η εικόνα δεν τοποθετείται στην εκκλησία για να τη θαυμάζουμε απλά για το πόσο όμορφη είναι. Βρίσκεται στην εκκλησία για να συναντήσουμε τους Αγίους στην προσευχή. Οι άγιοι προσεύχονται πάντα για εμάς – οι άγιοι στις εικόνες – και μας καλούν στην προσευχή. Όταν προσευχόμαστε σε μια Ορθόδοξη Εκκλησία, νιώθουμε ότι δεν προσευχόμαστε μόνοι μας, αλλά προσευχόμαστε με τους αγίους ».

«Οι εικόνες αποτελούν μια μόνιμη σιωπηλή κλήση, χωρίς θόρυβο, χωρίς πίεση, μια διακριτική αλλά επίμονη πρόσκληση να προσευχηθούμε στον Θεό, να τον ευχαριστήσουμε για τα δώρα που μας προσφέρει».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.