«Ειδικά, αυτή την ημέρα, την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τιμούμε και ζητάμε την ευλογία του Θεού για όλες τις οικογένειες και ειδικά για εκείνες τις οικογένειες που γεννούν παιδιά».

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι για αυτόν τον λόγο, εδώ και πολλά χρόνια, η Ορθόδοξη Εκκλησία στηρίζει την Πρωτοβουλία «Μάρτιος για την Ζωή», στο πλαίσιο της οποίας ολόκληρος ο μήνας είναι αφιερωμένος σε δράσεις για την προστασία της ζωής.
«Να ενθαρρύνουμε τη γέννηση παιδιών, βοηθώντας οικογένειες και νεαρά κορίτσια που είναι έγκυες, βοηθώντας όλους εκείνους που αγαπούν τη ζωή γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος που γεννιέται στη γη δεν είναι απλώς ένας πολίτης αυτής της γήινης πατρίδας.

Εάν ένα παιδί εκπαιδεύεται στην πίστη σύμφωνα με το θέλημα του Θεού μπορεί επίσης να γίνει πολίτης του Ουρανού, του βασιλείου των Ουρανών », είπε ο Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι κάθε παιδί μπορεί να γίνει άγιος και ότι η ζωή είναι ένα δώρο για την αιωνιότητα. Και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προτροπή προς τους Πρωτόπλαστους :»Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην»

«Ας προσευχηθούμε στην Παναγία και σε όλους τους αγίους να ευλογούν όλους τους γονείς, όλα τα παιδιά και όλους εκείνους που βοηθούν οικογένειες με ό, τι μπορούν»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.