ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Ως φως το οποίο καθοδηγεί τον στην πορεία της Σαρακοστής των Χριστουγέννων χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, από το ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι, όπου παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη χθεσινή Θεία Λειτουργία.
Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας, η εορτή καθιερώθηκε στην αρχή της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, «για να μας δείξει ότι, όπως η Μητέρα του Θεού προετοιμάστηκε να γίνει η κατοικία του Θεού, του Αιώνιου Λόγου, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για την Ενσάρκωσή Του, έτσι κι εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε να υποδεχτούμε τον Χριστό στο σπήλαιο της ψυχής μας».

Το πνευματικό νόημα της εορτής είναι το κάλεσμα να γίνουμε «ναός, η αγιασμένη εκκλησία του Χριστού, καθώς η Θεοτόκος έγινε Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή ο ιερός, αγνός τόπος της σύλληψής Του και της γέννησής Του», είπε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε την Παναγία μας ως πρότυπο αγιότητας για όλες τις γυναίκες και προστάτιδα όλων των μητέρων, αλλά και ως πρότυπο χριστιανικής ζωής για όλους τους ανθρώπους και για όλους τους χριστιανούς που ακούν τον λόγο του Θεού. «Είναι, για όλη την Εκκλησία, υπόδειγμα προσευχής, αγιότητας και, ταυτόχρονα, βοήθεια που προσφέρεται σε όσους αναζητούν τον Θεό και Τον πλησιάζουν ταπεινά και με πολλή αγάπη», κατέληξε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.