Στο πλαίσιο προγράμματος “Serenity” για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Ρουμανίας, παρέδωσε σχολικά είδη σε τριάντα παιδιά που προέρχονται από γονείς – χρήστες ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι στην Ζ´ Σύναξη Ορθοδόξων Νέων, που διοργάνωσε το Πατριαρχείο Ρουμανίας με τη συμμετοχή 4.500 νέων 14-35 ετών, στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιμισοάρας και Μπανάτου κ. Ιωάννης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε αυτότο κοινωνικό πρόβλημα και τόνισε:

«Αγαπητοί νέοι, δημιουργήστε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από αυτούς που βλέπετε ότι αρχίζει να διολισθαίνουν στο εμπόριο ναρκωτικών ή στη χρήση ναρκωτικών. Παρακαλούμε να τους περικυκλώσετε όπως τα πουλιά υπερασπίζονται τα μικρά τους όταν έρχονται αρπακτικά στη φωλιά! Σας ζητώ να κάνετε το ίδιο με τα αδέρφια σας, από χριστιανική αγάπη, γιατί αυτό θα μας προέτρεπε ο Χριστός».

Οι ειδικοί από την Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών ετοίμασαν για τα 30 παιδιά των δικαιούχων των προγραμμάτων ιατροψυχοκοινωνικής βοήθειας στο Βουκουρέστι, διάφορα δώρα και σχολικά είδη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πρακτορείου ana.gov.ro.

Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος στη Ρουμανία, η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών εντάχθηκε στην πρωτοβουλία της Ομάδας Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία δημιούργησε το έργο «Παιδιά των οποίων οι γονείς κάνουν χρήση ναρκωτικών».

Για το πρόβλημα των ναρκωτικών μεριμνά και η Εκκλησία, η οποία σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές προβαίνει σε δράσεις πρόληψης. Η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας διοργανώνει συνεχώς μαθήματα κατάρτισης για συμβούλους στον τομέα αντιμετώισης των εξαρτήσεων.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Εθνική Έκθεση για την Κατάσταση των Ναρκωτικών στη Ρουμανία, το 2020 διπλασιάστηκαν οι χρήστες σε σχέση με το 2018. Η έκθεση δείχνει επίσης ότι περισσότεροι από ένας στους δέκα Ρουμάνους (10,7%) ηλικίας μεταξύ 15 και 64 ετών έχουν καταναλώσει τουλάχιστον έναν τύπο παράνομων ουσιών κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.