Ο κοινωνικός και ιεραποστολικός τομέας της Επισκοπής Μαραμούρες και Σατμάρ, καθώς και της Επισκοπής Μπελκύ συνεχίζει τις ανθρωπιστικές δράσεις για την υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Πρόσφατα ο Michel Senot, Δήμαρχος της κοινότητας Σακλαί της Γαλλίας, επισκέφθηκε την Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ όπου κατέφθασε φορτηγό με προΐόντα μακράς διάρκειας τα οποία διανεμήθηκαν σε πρόσφυγες από την Ουκρανία, όπως αναφέρει το ziarullumina.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Michel Senot επισκέφθηκε το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο «Saint Joseph the Confessor» στη Μπάια Μάρε, το Δημαρχείο Târgu Lăpuș, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Mitru Leșe, και το Λύκειο «Petru Rareș» όπου στεγάζονται Ουκρανοί πρόσφυγες.

Επίσης, ο Δήμαρχος Michel Senot επισκέφθηκε τα μοναστήρια Borsa Pietroasa και Petrova όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, για να εντοπίσει τις ανάγκες τους. Στη Μονή Petrova έφτασε και ένα φορτηγό με τρόφιμα και σχολικά είδη.

Ακόμη στο μοναστήρι «Izvorul Tămăduirii» στην Πέτροβα, 50 άτομα βρήκαν καταφύγιο, ενώ 20 παιδιά σπουδάζουν στο γυμνάσιο στο Valea Vişeului, όπου τα περισσότερα από αυτά διδάσκονται στα ουκρανικά.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.