Η Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Ένωση της περιοχής Άλμπα Ιούλια θα ανοίξει τρεις νέες κοινωνικές δομές που θα παρέχουν υποστήριξη και έμπρακτη βοήθεια στους άπορους ηλικιωμένους, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης.

Οι κοινωνικές καντίνες θα κατασκευαστούν στις πόλεις Târnăveni (Ταρναβένι), Reghin (Ρεγκίν) της κεντρικής Ρουμανίας, και στην κοινότητα Războieni (Ραζμποϊένι) της Δυτικής Μολδαβίας (Ρουμανίας).

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, κατά την ομιλία του στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι στην αρχή του νέου έτους, ανακήρυξε το 2023 Τιμητικό Έτος Ποιμαντικής των Ηλικιωμένων και Αναμνηστικό Έτος Εκκλησιαστικών Ύμνων και Ψαλμωδιών.

Φωτογραφία: Arhiepiscopia Alba Iulia

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε τρεις κοινωνικές καντίνες για φτωχούς ηλικιωμένους και να διπλασιάσουμε τον αριθμό των ηλικιωμένων στους οποίους θα παρέχουμε υποστήριξη μέσω υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας», δήλωσε ο π. Nicolae Ignat, κοινωνικός-ιεραποστολικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Άλμπα Ιούλια και πρόεδρος της Ένωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης, τα ιδρυτικά μέλη, καθώς και οι πρόεδροι των 15 ενεργών παραρτημάτων του οργανισμού που διαχειρίζονται τις κοινωνικές υπηρεσίες στις κομητείες Άλμπα και Μούρες.

Φωτογραφία αρχείου: ziarulunirea.ro (Iulian Dumitrascu): Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν επίσης οι γενικές εκθέσεις που αφορούν το έτος 2022, δηλαδή η έκθεση γενικής δραστηριότητας, ο οικονομικός απολογισμός, κ.α..

«Η Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Ένωση της περιοχής Άλμπα Ιούλια ίδρυσε το 2022 τουλάχιστον εννέα νέες υπηρεσίες, συγκεκριμένα έξι κατοικίες για ενήλικες με αναπηρίες και ένα κέντρο ημέρας για παιδιά με αναπηρίες στο Abrud, ένα κέντρο φιλοξενίας για παιδιά με αναπηρίες στο Blaj και μια υπηρεσία κατ’ οίκον φροντίδας για άτομα με αναπηρία στο Cugir. Τα αναφερόμενα κοινωνικά κέντρα προστίθενται στις άλλες 44 κοινωνικές υπηρεσίες που διαχειρίζεται η Ένωση. Μέσα σε αυτά προστατεύονται μόνιμα ένας αριθμός 1198 δικαιούχων, με το απασχολούμενο προσωπικό να κυμαίνεται στα 257 άτομα», όπως ανέφερε ο π. Nicolae Ignat.

Φωτογραφία: Arhiepiscopia Alba Iulia

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.