ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Καθώς η θερμοκρασία στο Κίεβο είναι υπό το μηδέν, και οι κάτοικοι βιώνουν το ψύχος του χειμώνα, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία έστειλε δέματα με είδη ρουχισμού, υπόδησης, τροφίμων καθώς και παπλώματα και κουβέρτες σε Ουκρανούς που διαμένουν στην Ουκρανία ή στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Η Επισκοπή Μπελκύ δώρισε 300 παπλώματα σε Ουκρανούς που διαμένουν στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αντώνιος συμμετείχε προσωπικά στη διανομή των εκατό παπλωμάτων μαζί με τον Αρχιερέα του Μπάλτσι, π. Dorian Revenco, μπροστά από το δημαρχείο της περιοχής Σινγκερέι. Στη συνέχεια, ο π. π. Dorian Revenco διένειμε άλλα 99 στην περιοχή Φελέστι. Τα υπόλοιπα διανεμήθηκαν σε άλλες περιοχές της Μολδαβίας.

Ο αντιδήμαρχος του Σινγκερέι κ. Andrei Cucoş, ευχαρίστησε για τα δώρα, σημειώνοντας ότι αυτές οι χειρονομίες είναι μικρές παρηγοριές για τον μεγάλο πόνο που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι από την Ουκρανία.

Εκατό δέματα αγάπης και από την Αρχιεπισκοπή Ρώμαν και Μπακάου

Η Αρχιεπισκοπή Ρώμαν και Μπακάου προσέφερε δώρα σε 100 παιδιά που ζουν στη Ρουμανία και προέρχονται από την ενορία Hagi-Curda της συνοικίας Ισμαήλ της Ουκρανίας.

Η Αρχιεπισκοπή αγόρασε τα δώρα μέσω του προγράμματος «Θέλετε να είστε καλά για τα Χριστούγεννα;», και τα έστειλε στην ενορία της Ουκρανίας. Ο π. Ilarion Mâța, συντονιστής του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού Τομέα της Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου μετέφερε τα δώρα.

Τα πακέτα αποτελούνταν από είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, γλυκά, βιβλία λογοτεχνίας και ιστορίας, τρόφιμα και το βιβλίο προσευχής που έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Ρώμαν και Μπακάου κ. Ιωακείμ.

Τα παιδιά παρέλαβαν τα δώρα μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Hagi-Curda της συνοικίας Ισμαήλ. Ο Ιερέας της Ενορίας π. Mihail Stegărescu είπε στο τέλος της λειτουργίας ότι «η χαρά που εκλάβαμε σήμερα μέσω της συμμετοχής των παιδιών στη Θεία Λειτουργία είναι παρόμοια με τη χαρά που είχαν οι Μάγοι όταν βρήκαν το Χριστό Παιδί. Ευχαριστώ πολύ για το έργο και την προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου, και δεν μπορώ παρά να δοξάσω τον Θεό για όλες αυτές τις ευλογίες».

Συνολικά, μέσα από το πρόγραμμα «Θέλετε να είστε καλά για τα Χριστούγεννα;», η Αρχιεπισκοπή βοήθησε 7.208 παιδιά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.