Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία, Αλεξέι Γερχόφ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο κοινοβούλιο χθες και ανέφερε ότι η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες κάθε χρόνο, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί φέτος λόγω της κατάστασης με την Ουκρανία.

«Η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά οι φετινές κρατήσεις δεν θα είναι ίδιες με πριν λόγω της κατάστασης με την Ουκρανία», φέρεται να είπε ο Ρώσος πρέσβης.

Η εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Τζουχμουριέτ» χαρακτηρίζει τα σχόλια του Γερχόφ ως απειλή. «Η Τουρκία πληρώνει το κόστος του πολέμου», αναφέρει ο τίτλος της.

«Χαιρετίζουμε την εφαρμογή του Μοντρέ»

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα, σε δηλώσεις του επίσης σε τηλεοπτικό κανάλι χαιρέτισε τη στάση της Τουρκίας αναφορικά με τη συνθήκη του Μοντρέ.

Τονίζοντας ότι η Σύμβαση για τα Στενά του Μοντρέ τους αφορά πολύ, ο Ρώσος πρέσβης είπε: «Οφείλω να πω ότι εκτιμούμε τη στάση (της Τουρκίας), που προστατεύει και συμμορφώνεται με τη σύμβαση του Μοντρέ, ενός σημαντικού εγγράφου διεθνούς δικαίου».

Ο Ρώσος διπλωμάτης επισήμανε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις τουρκικές αρχές για την εφαρμογή της σύμβασης του Μοντρέ για τα Στενά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μαζί (με την Τουρκία) μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο, όπου όλα τα συμφέροντά μας και όλες οι επιθυμίες μας να πραγματοποιηθούν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλεξέι Γερχόφ υποστήριξε ότι η εθνική ασφάλεια της Ρωσίας είναι η κόκκινη γραμμή της.

«Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τα σύγχρονα όπλα που θα αναπτυχθούν στο έδαφος αυτής της χώρας θα αποτελέσουν απειλή για την εθνική της ασφάλεια», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ο Γερχόφ είπε ότι το ξαναέζησαν το 1920 και το 1960, ο Γέρχοφ και «τώρα, θα μάθουμε να πληρώνουμε τους συνεργάτες μας χωρίς Rolls Royce και Mercedes και χωρίς σύστημα SWIFT και θα τα καταφέρουμε».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.