Στις 11 Αυγούστου 2020, εορτή γενεθλίου του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, στα Μύρα της Λυκίας (τουρκικό Ντεμρέ της επαρχίας Αττάλιας) ο Υπεύθυνος της διαποιμάνσεως των Ρωσόφωνων πιστών στο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ιερέας Γεώργιος Σεργκέγιεφ, τέλεσε Θεία Λειτουργία.

Κατά το «Εἴπωμεν πάντες» αναπέμφθηκαν δεήσεις υπέρ ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, υπέρ διαφυλάξεως της Εκκλησίας από διαιρέσεις και σχίσματα, υπέρ παύσεως της διαδόσεως της λοιμώδους νόσου του κορονοϊού.

Επίσης, αναπέμφθηκε δέηση υπέρ ειρήνης στην Ουκρανία και υπέρ σχέσεων καλής γειτονιάς μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Τη Θεία Σύναξη παρακολούθησαν προσευχόμενοι προσκυνητές από το Σύλλογο των Ρωσόφωνων πιστών της επαρχίας Αττάλειας, πιστοί από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, οι οποίοι ευρίσκονται σε διακοπές στην περιοχή.

Μετά την απόλυση τελέσθηκε δοξολογία με χαιρετισμούς προς τιμήν του Αγίου Νικολάου και μικρός αγιασμός.

Στη συνέχεια, ο πατήρ Γεώργιος απεύθυνε λόγο προς το εκκλησίασμα, τονίζοντας την επαναφορά της παραδόσεως να τελείται η ιερά ακολουθία την εορτή του γενεθλίου του Αγίου Νικολάου.

Ο Ιερέας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις Τουρκικές Aρχές και το Ρωσικό σύλλογο τέχνης και πολιτισμού της Αττάλειας για τη βοήθεια στη διοργάνωση της ιεράς ακολουθίας.

Ακολούθησε Τρισάγιον μπροστά στην προτομή του Ήρωα της Ρωσίας, Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκική Δημοκρατία Α. Κάρλωφ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτη στις 19 Δεκεμβρίου 2016 στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.