Το ρωσικό συμφερόντων site «Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων», δημοσίευσε πανηγυρικά το θέμα που αναδείξαμε σχετικά με τα «αναθέματα» που εκφώνησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο κληρικός της Μητρόπολης Πειραιώς Ματθαίος Βουλκανέσκου.

Το σχετικό άρθρο έχει τίτλο: «Στην Αρχιεπ/πή Πειραιώς αναθεμάτισαν Επιφάνιο και διδασκαλία πρωτείου», εννοώντας ότι ο κληρικός Ματθαίος Βουλκανέσκου αναθεμάτισε τον Επιφάνιο Ντουμένκο (δηλαδή τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο) και το δόγμα του «πρώτου χωρίς ίσους» του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
Η σχετική ανάρτηση του ρωσικού πρακτορείου βάζει μία φωτογραφία του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με τον κληρικό του και το βίντεο με τα «αναθέματα» που ανέβασε στο youtube ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ προφανώς συμφωνεί με τις ενέργειες του κληρικού του, αν δεν τις ενθαρρύνει κιόλας.
Το ρωσικό πρακτορείο αναφέρει επί λέξει: «Ο ιερέας αναθεμάτισε την αιρετική διδασκαλία για το πρωτείο στην Ορθοδοξία του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης (η οποία ισχυρίζεται ότι ο «Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο πρώτος χωρίς ίσους: “primus sine paribus”»), ως μια από τις μορφές του παπισμού, καθώς ονόμασε τον Επιφάνιο Ντουμένκο «ψευδοεπίσκοπο» και του κήρυξε ανάθεμα μαζί με την «ψευδοσύνοδό» του, δηλαδή, την ΟCU.»
Π.Α.Α.- ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.