«Ανάμεσα στη ρωσική νεολαία παρατηρείται ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος για τις παραδοσιακές θρησκείες», θεωρεί ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Ντούμας της Ρωσίας σε θέματα ανάπτυξης της αστικής κοινωνίας κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ.

Ο βουλευτής έκανε αυτή την δήλωση κατά τη διάρκεια του διεθνούς διαδικτυακού συνεδρίου «Θρησκεία σε έναν κόσμο που αλλάζει. Ρόλος της εκπαίδευσης στην ανατροφή της νεολαίας».

«Παρατηρούμε μια ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος της νεολαίας μας στην θρησκευτική παράδοση, στην πίστη. Και πρωτίστως στις παραδοσιακές μας θρησκείες, όπως είναι η Ορθοδοξία, το Ισλάμ, ο Βουδισμός και ο Ιουδαϊσμός», είπε ο Γκαβρίλοφ.

Ο Πρόεδρος ΜΑΠ τόνισε ότι η Ρωσία είναι μια μοναδική χώρα, επειδή εδώ οι βασικές θρησκείες όχιι μόνο συνυπάρχουν, αλλά και συνεργάζονται: «Και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν εκπρόσωπο φιλελεύθερου εξτρεμισμού να καταστρέψει τοον μοναδικό μας κόσμο», τονισε ο βουλευτής του κομμουνιστικού κόσμματος, υπογραμμίζοντας την σημασία της κρατικής στήριξης των παραδοσιακών θρησκειών.

Ο βουλευτής είναι πεπεισμένος ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη της θεολογίας στη Ρωσία: «Αναπτύξουμε τα τμήματα θεολογίας σε κοσμικά ΑΕΙ, στηρίζουμε τον θεσμό των στρατιωτικών ιερέων στις Ένοπλες Δυνάμεις και κάνουμε τα πάντα για να μειώσουμε τις ελεγκτικές και εποπτικές λειτουργίες του κράτους όσον αφορά τις θρησκείες», συμπέρανε ο Γκαβρίλοφ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.