Ρωσική Εκκλησία: Για «απαράδεκτη παρέμβαση του κράτους στις υποθέσεις της εκκλησίας» κάνει λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος επί των σχέσεων της εκκλησίας με την κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) πιθανόν να υποστηρίξει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας, σε ενδεχόμενη παραπομπή στο δικαστήριο, όπως δήλωσε ο Βαχτάνγκ Κιπσίτζε, αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος επί των σχέσεων της εκκλησίας με την κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό που συμβαίνει εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία) καταδεικνύει μια εντελώς απαράδεκτη παρέμβαση του κράτους στις υποθέσεις της εκκλησίας… Κανένα δικαστήριο… δεν θα αναγνωαρίσει ποτέ το δικαίωμα του κράτους στο να δημιουργεί θρησκευτικές κοινότητες με βάση την πολιτική κατάσταση…

Ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να υποστηρίξει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που έχει επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο (…)», ανέφερε ο ίδιος.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από την «ενωτική σύνοδο» που πραγματοποιήθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου η μη-κανονική εκκλησία εξέλεξε ως προκαθήμενο της «νέας εκκλησίας» τον Επιφάνιο.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αυτοκεφαλία της μη-κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, έκανε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος», προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο καταστροφικών συνεπειών για εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.