ΤΕΕΣ: Η επισιτιστική κρίση, που έπληξε κατά κύριον λόγο τις φτωχές χώρες και τα άπορα στρώματα του πληθυσμού, έθιξε και τις χώρες ποιμαντικής ευθύνης της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Αφρικής: τα τέκνα της ήδη αντιμετωπίζουν την απειλή του λιμού, ιδίως στις επαρχίες της Αφρικής.

Ο ευαγής κλήρος με συντονιστή τον πρόεδρο του Τμήματος Ιεραποστολής της Εξαρχίας ιερέα Γεώργιο Μαξίμοφ παρέδωσε τρόφιμα σε άπορες οικογένειες εννιά νιγηριανών ενοριών στις πολιτείες Λάγκος, Ανάμπρα, Δέλτα και Μπένουε. Στους μαθητές επίσης παραδόθηκε γραφική ύλη ενόψει της ενάρξεως της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Εξαρχίας στις 10 Σεπτεμβρίου, περισσότερες από διακόσιες οικογένειες έχουν λάβει βοήθεια. Συνολικά ανήλθε αυτή σε τρεις τόνους τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων ρυζιού και γλυκισμάτων, καθώς και περισσότερων των δυο χιλιάδων πακέτων με σχολικά είδη.

Η παράδοση της βοήθειας πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου μετά το πέρας της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας.

«Ευχαριστώ τους δωρητές, οι οποίοι παρείχαν στήριξη στους κληρικούς και το ποίμνιο της Εξαρχίας, τόσο σημαντική και περιζήτητη ιδίως σήμερα», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ο πατριαρχικός έξαρχος της Αφρικής μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας στον προσωπικό του λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.