Το Πατριαρχείο Μόσχας συμβουλεύει τους Ρώσους να μην πραγματοποιήσουν φέτος προσκυνήματα στο εξωτερικό με αφορμή το Πάσχα λόγω της συνεχιζόμενης δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης στον κόσμο.

Παραδοσιακά, οι πιστοί από τη Ρωσία παραμονές του Πάσχα (φέτος γιορτάζεται στις 2 Μαΐου) πραγματοποιούσαν ταξίδια προσκυνήματος στο Ισραήλ, την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες.

“Δεν συμβουλεύω κανέναν τώρα να πάει σε ταξίδια στο εξωτερικό, ειδικά σε προσκυνήματα … Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καθίσετε στο σπίτι και να πάτε στην εκκλησία που βρίσκεται κοντά”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων το Σάββατο στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού “Russia 24″ .

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα συμβουλεύσει τους Ρώσους να προσκυνήσουν σε χώρες με τις οποίες η Ρωσία έχει ανοιχτή κοινωνία, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σημείωσε ότι “θα έρθει η ώρα για προσκυνήματα σε ξένες περιοχές όταν χαλαρώσουν οι περιορισμοί καραντίνας και μας αφήσει ή αποδυναμωθεί αυτός ο τρομερός θανατηφόρος ιός.”

Νέα αντιμετώπιση του εξορκισμού

Την ίδια στιγμή η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο που ρυθμίζει την πρακτική του εξορκισμού.

Η Επιτροπή Θεολογίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο που ρυθμίζει την πρακτική του εξορκισμού, δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

“Η πρακτική του εξορκισμού δεν υπάρχει σε όλες τις τοπικές εκκλησίες. Το έγγραφο περιέχει την ιστορία αυτής της πρακτικής, που χρονολογείται από τους αποστολικούς χρόνους, και προτάσεις για την ενοποίηση και τη ρύθμισή της”, δήλωσε ο Μητροπολίτης.

Εξήγησε ότι τα έγγραφα, τα σχέδια των οποίων προετοιμάζονται στις αρμόδιες επιτροπές, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τους, αποστέλλονται στην συντακτική ομάδα, και μετά κι από εκεί μπορούν να δημοσιευτούν ως προσχέδιο για να πραγματοποιηθούν αλλαγές και τροποποιήσεις σε αυτές. Η ίδια διαδικασία, σύμφωνα με τον ιεράρχη, παρέχεται για ένα έγγραφο αφιερωμένο στην πρακτική της «εκδίωξης δαιμόνων» (εξορκισμός).

“Πριν από τη δημοσίευσή του, δεν μπορώ να αποκαλύψω το περιεχόμενό του”, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.