Οι λιθουανικές αρχές παραβιάζουν τα δικαιώματα των Λιθουανών πιστών «με εντελώς αντιδημοκρατικό και πολιτικοποιημένο τρόπο», τόνισε εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα για τον κ. Κύριλλο μέχρι τον Ιούνιο του 2027.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ κ. Βλαντίμιρ Κιψίτζε η απόφαση της Λιθουανίας να κηρύξει persona non grata τον Πατριάρχη Μόσχας συνιστά απόρριψη της ευρωπαϊκής νομικής παράδοσης.

«Δεν τους νοιάζει το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα Ορθοδόξων πιστών στο έδαφος της Λιθουανίας και, παρεμπιπτόντως, όχι μόνο Ρώσοι, αλλά και Λιθουανοί, που ανήκουν σε μια ενιαία Εκκλησία», ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 ο κ. Κιψίτζε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, “το διάβημα της λιθουανικής κυβέρνησης είναι μέρος μιας εκστρατείας που στρέφεται όχι μόνο ενάντια στις πολιτικές ενέργειες του ρωσικού κράτους, αλλά και ενάντια στον ρωσικό πολιτισμό η ίδια, ενάντια στους θρησκευτικούς ηγέτες που είναι φορείς αυτής της κουλτούρας”.

«Αυτό, κατά τη γνώμη μου, δείχνει ένα είδος αδιεξόδου στο οποίο έχει βρεθεί η εξωτερική πολιτική αυτού του κράτους. Μου φαίνεται ότι δεν ξέρουν πλέον τι να βρουν για να δείξει η ηγεσία τους την αντιπάθεια για οτιδήποτε ρωσικό», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. κ. Κιψίτζε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.