Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έκανε γνωστή την προϋπόθεση για την αποκατάσταση της σχέσης με την Εκκλησία της Ελλάδας.

Η αποκατάσταση της σχέσης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή, μόνο όταν σταματήσει να μνημονεύει τον επικεφαλής της σχισματικής «νέας Εκκλησίας» της Ουκρανίας, Επιφάνιο.
Αυτό έκανε γνωστό, μιλώντας στο Sputnik, ο γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωτοπρεσβύτερος Ίγκορ Γιακιμτσούκ.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Γκαβρίλοφ, είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος μνημονεύει τον Επιφάνιο κατά τη Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της συνάντησης, υπογράμμισε πως ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετανιώνει για το σχίσμα στην Ορθοδοξία και ελπίζει να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Εκκλησία της Ρωσίας.

«Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατόν χωρίς τη διακοπή της μνημόνευσης του Επιφάνιου (σ.σ. Ντουμένκο), είναι απλώς αδύνατο λόγω των κανόνων της Εκκλησίας. Πρόκειται για παραβίαση (σ.σ. των κανόνων) της Εκκλησίας. Ελπίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επανεξετάσει την απόφασή του, ειδικά επειδή δεν την υποστήριξε ολόκληρη η Ιεραρχία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τότε πραγματικά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε γι’ αυτό» δήλωσε ο Γιακιμτσούκ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.