Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έφτασε στο Άγιον Όρος για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τους εορτασμούς με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Βόλογκντα και Κιρίλλωφ Ιγνάτιο.

Κατά την άφιξη στο Άγιον Όρος τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος, όπου συναντήθηκε με τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Ιερεμία και τα μέλη του Συμβουλίου των γερόντων της μονής. Κατόπιν, επισκέφθηκαν το Πρωτάτο, όπου έγιναν δεκτοί από Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυρεώτη και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος τους ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρωσία, την Ουκρανία, και απάντησε σε θέματα που αφορούσαν το Άγιον Όρος. 

Ξεχωριστά, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία, όπου ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, τόνισε πως ολόκληρο το πλήρωμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσεύχεται για την ειρήνη και τη διακοπή της αιματοχυσίας στην Ουκρανία. Με τη σειρά του, ο π.Παύλος εξ ονόματος της Ιεράς κοινότητας σημείωσε ότι το Άγιον Όρος και όλα τα μοναστήρια προσεύχονται για την ταχεία επανάληψη των ειρηνευτικών συζητήσεων στην Ουκρανία.

Υπήρξε αναφορά και στην προετοιμασία για τα 1000 χρόνια του ρωσικού μοναχισμού στον Όρος.

Μετά από συνάντηση η ρωσική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Ναό του Πρωτάτου και προσκύνησαν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστίν».

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.