Τίμιο Ξύλο: Το ρωσικό καταδρομικό Moskva, η βύθιση του οποίου ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη μετά από πυρκαγιά και φερόμενο ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα…

Ενδεχομένως να είχε μαζί του ένα κομμάτι από Τίμιο Ξύλο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Insider, που επικαλείται δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται, το 2020 είχε ανακοινωθεί πως ένα κομμάτι του Τιμίου Σταυρού, στον οποίο, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός, θα φυλασσόταν στο καταδρομικό. Όπως είχε μεταδώσει το TASS, ο αρχιερέας Σεβαστούπολης, Σεργκίι Καλιούτα, είχε πει ότι το κειμήλιο είχε μήκος μόλις λίγων χιλιοστών και ήταν ενσωματωμένο σε έναν μεταλλικό σταυρό του 19ου αιώνα, ο οποίος με τη σειρά του βρισκόταν σε ειδική θήκη. «Το κειμήλιο ανήκε σε μια καθολική εκκλησία, μα αποκτήθηκε μέσω ανώνυμων δωρητών, και ήταν η επιθυμία τους να αποσταλεί στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Το καταδρομικό Moskva έχει ένα εκκλησάκι, όπου λαμβάνουν χώρα λειτουργίες» είχε πει.

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό πρακτορείο, ο αρχιερέας είχε επίσης πει ότι το κειμήλιο είχε δοθεί στον αντιναύαρχο Ίγκορ Οσίποφ, επικεφαλής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, και βρισκόταν στο αρχηγείο του στόλου. Στη συνέχεια θα μεταφερόταν στο καταδρομικό.
Όπως γράφει το Insider, δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί εάν το κειμήλιο μεταφέρθηκε στο σκάφος, και η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.