ΡΩΣΙΑ ΝΕΑ – Η Ρωσία θεωρεί πως είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι επαφές με όλες τις πλευρές στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο, υπεραμυνόμενο της απόφασης να προσκαλέσει αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Μόσχα η οποία προκάλεσε την οργή του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας αλλά δεν είχε επαφές με τον Πούτιν.

Επιβεβαίωσε τη συνάντηση με Χαμάς το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι εκπρόσωποι της Χαμάς επισκέπτονταν τη Μόσχα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή του ρωσικού υπυοργείου στο RIA Novosti, η Ρωσία σε συνάντηση με τη Χαμάς συζήτησε την απελευθέρωση των ομήρων και την εκκένωση των Ρώσων πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η αντιπροσωπεία της Χαμάς, με τη σειρά της, ανέφερε ότι σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, εκτίμησε ιδιαίτερα τη θέση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την παλαιστινιακή-ισραηλινή σύγκρουση και τις προσπάθειες της ρωσικής διπλωματίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδά Κόμερσαντ, η Χαμάς ξεκαθάρισε στη Μόσχα ότι δεν μπορεί να απελευθερώσει αιχμαλώτους, μέχρι να συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός, ενώ τόνισε πως χρειάζεται και χρόνο για να εντοπίσει όλους τους απαχθέντες που οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις την 7η Οκτωβρίου.

«Έπιασαν δεκάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άμαχοι, και χρειαζόμαστε χρόνο για να τους βρούμε στη Λωρίδα της Γάζας και μετά να τους απελευθερώσουμε», δήλωσε ο Χαμίντ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.