Συνεχίζεται στη Ρωσία το θέμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος με την Ορθόδοξη Εκκλησία να έχει λάβει ενεργό ρόλο στο διάλογο αυτό και να ζητεί την αναφορά του Θεού στο προοίμιο του νέου Συντάγματος της χώρας.

Επανερχόμενος στο θέμα, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας, για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα υπογράμμισε ότι η πρόταση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου να αναφερθεί το όνομα του Θεού στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι σημαντικό να ληφθεί ως έκκληση για έναρξη μιας συζήτησης, η οποία δίνει έμφαση στον απόλυτο σεβασμό για όλους τους πολίτες της χώρας.

«Μιλάμε για τη δυνατότητα να μνημονεύσουμε τον Θεό στο προοίμιο του Συντάγματος και όχι για άρθρο του Συντάγματος. Ο Πατριάρχης Μόσχας πρότεινε να συζητηθεί μια τέτοια ευκαιρία», τόνισε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας και πρόσθεσε ότι μια τέτοια αναφορά δεν θα οδηγήσει σε καμία διάκριση.

«Μου φαίνεται ότι το ζήτημα της μνείας του Θεού στο προοίμιο είναι ένα ζήτημα της αξιολόγησης των ριζών μας, της ετοιμότητάς μας να αναγνωρίσουμε τις πηγές του πολιτισμού μας» κατέληξε ο κ. Λεγκόιντα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.